Video

‘Als Michael Van Gerwen zo speelt, kan er maar eentje het WK winnen’

28 december 2015 om 11:45 • Aangepast 21 november 2020 om 13:48
nl
Iedereen is onder de indruk van het geweldige niveau dat Michael van Gerwen zondagavond liet zien op het WK darts. Ook onze dartskenner Arjan van der Giessen heeft genoten. "Wat een machtsvertoon. Het was geweldig om te zien."
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Van Gerwen versloeg Darren Webster met 4-0 in sets. De Engelsman won in de hele partij slechts één leg.
Indrukwekkend gemiddelde"Van Gerwen was natuurlijk getergd omdat het in de eerste ronde tegen de Duitse qualifier René Eidams zo moeizaam ging", analyseert Van der Giessen. En dus schakelde de darter uit Gemonde in de tweede ronde-partij een tandje bij. Tegen Webster gooide hij een indrukwekkend gemiddelde van 109,23.
LEES OOK: Michael van Gerwen verplettert Darren Webster op WK darts, bereikt probleemloos derde ronde
"Het is niet leuk als het niet spannend is. Maar als iemand zo waanzinnig goed speelt, dat is toch ook mooi om te zien", zegt Van der Giessen. "Ook z’n collega-darters moeten toch allemaal denken: als Van Gerwen zo speelt dan gaat er maar eentje winnen en dat is hij."

Van Barneveld is de volgendeIn de achtste finale treft Van Gerwen dinsdag de kersverse opa Raymond van Barneveld. "Als er één speler is die MvG dit jaar meerdere keren verslagen heeft, dan is het Van Barneveld. Vooral in iets mindere toernooien heeft hij een paar keer van Michael gewonnen."
"Maar dit is het WK. Michael is zo gebrand om zijn zegereeks voort te zetten. Hij wil zo graag die WK-titel terug. Dat zou natuurlijk de ultieme bevestiging zijn dat hij de allerbeste ter wereld is. Als Michael speelt zoals gisteren heeft ook Raymond van Barneveld geen kans tegen ‘m."
Kansen voor Benito van de PasMichael van Gerwen is niet de enige Brabander die nog in het toernooi zit. Ook jongeling Benito van de Pas uit Tilburg plaatste zich zondag voor de derde ronde. "Hij speelde voor zijn doen een prima partij. Keurig door. Van de Pas moet het in de volgende ronde opnemen tegen Michael Smith, ook zo’n jonge gast. Als ie nog iets beter gooit, heeft ie daar ook nog kans tegen."
Mocht Van de Pas winnen van Smith, dan treft hij in de kwartfinale de winnaar van de partij tussen Van Gerwen en Van Barneveld. Een volledig Brabantse kwartfinale lonkt dus.
Jelle Klaasen genietMaar vlak ook Jelle Klaasen niet uit. De Bredanaar speelt dinsdag nog zijn tweede ronde-partij, tegen Mervyn King. "Het zijn oud-teamgenoten, ze kennen elkaar door en door."
"In de eerste ronde liet Jelle Klaasen de meeste indruk achter. Jelle staat op het punt om vader te worden. Hij heeft ongelooflijk goeie zin en geniet met volle teugen. Ik denk dat hij Mervin King gaat verslaan. Dat zou geweldig zijn. Nu hebben we al vier Nederlanders in de derde ronde en als Jelle doorgaat zijn het er vijf. Een Nederlandse invasie!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.