Zorgen om leegloop winkels Den Bosch: ‘Den Bosch zo nooit in top tien winkelsteden’ - Omroep Brabant

Zorgen om leegloop winkels Den Bosch: ‘Den Bosch zo nooit in top tien winkelsteden’

28 december 2015 om 14:46
nl
De winkelketens die op omvallen staan, slaan grote gaten in de winkelstraten van Den Bosch. De lokale afdeling van het CDA maakt zich zorgen en wil weten wat burgemeester en wethouders kunnen doen om het Bossche winkelhart te redden.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Twee Invito winkels, Dolcis, Manfield en Pro Sport staan op het punt van omvallen en de winkels van Dalen, dr. Adams, Promiss en Miss Etam zijn al failliet. Bovendien geeft V&D wederom aan in financiële problemen te verkeren.
ZIE OOK: Grote steden niet bang voor lege winkelcentra
"Hierdoor worden 'de gaten' in de winkelstraten alleen maar groter en kunnen we onze doelstelling van top 10 winkelstad niet waar maken", zegt de fractie. Het beleid van de gemeente op het gebied van detailhandel stamt uit 2014. Volgens het CDA is het hoog tijd dat er opnieuw gekeken wordt naar de situatie.
De winkeliersvereniging Hartje Den Bosch liet eerder al weten niet bang te zijn voor een leeg winkelhart: "Op korte termijn zullen er op cruciale plekken gaten ontstaan, maar voor de lange termijn zijn die zeker weer gevuld'', meent voorzitter Peter Claessen.
ZIE OOK: Dreigend faillissement V&D kan grote gevolgen hebben voor winkelcentra

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.