Vrijspraak voor vermeende brandstichter uit Reusel: onvoldoende bewijs voor brandstichting 2 auto's

28 december 2015 om 15:10
nl
De 44-jarige man die in juni werd opgepakt voor het in brand steken van twee auto’s in Reusel, hoeft niet de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag besloten. Er is onvoldoende bewijs dat de verdachte verantwoordelijk is voor de door brand verwoeste voertuigen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De auto's aan de Molenstraat en de Vlassert in Reusel vlogen vrijdagnacht 6 juni in brand. Getuigen hadden een duidelijk signalement van de brandstichter doorgegeven aan de politie. Die ochtend daarop werd hij door de politie opgepakt.
Gevaar voor omgevingDe officier van justitie vindt dat er voldoende bewijs is dat de 44-jarige man opzettelijk de auto’s in brand heeft gestoken. Hij rekent het de verdachte zwaar aan dat hij zich niets aantrok van het gevaar voor de omgeving.
Daar is de rechtbank het niet mee eens. Volgens de rechter is er alleen bewijs dat de verdachte in de buurt van de twee auto’s is geweest.
De officier eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van veertien maanden met aftrek van voorarrest. De rechter besloot tot vrijspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.