‘Het is hier net een getto’, zeggen buurtbewoners na overval op flat Bartokstraat in Tilburg - Omroep Brabant

‘Het is hier net een getto’, zeggen buurtbewoners na overval op flat Bartokstraat in Tilburg

28 december 2015 om 15:42
nl
De flat in de Bartokstraat in Tilburg kwam het afgelopen jaar meerdere malen negatief in het nieuws en ook maandag is dat niet anders. Buurtbewoners vinden het vervelend te moeten toegeven, maar ze kijken er helaas ook niet meer van op. De politie spreekt van toeval.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

In april van dit jaar kwam flatbewoonster Thérèse Hiwat in haar appartement om het leven. Dat zou zijn gebeurd bij een uit de hand gelopen inbraak. Bewoners klaagden toen al over de tientallen inbraken die werden gepleegd in de flat. Afgelopen nacht werd in dezelfde flat een Turks echtpaar overvallen.
'Losstaande incidenten'Ook nu weer zeggen buurtbewoners in reactie op de overval dat drugsoverlast en criminaliteit aan de orde van de dag zijn in de wijk. "Het is hier net een getto", zegt een bewoner van de flat. Volgens de politie gaat het vooralsnog om losstaande incidenten en is het verder een 'prima' woonomgeving.
"Het is een oudere, drukke woonomgeving. Daar gebeurt altijd wel iets. Enige tijd geleden is hier een vrouw om het leven gekomen. Dat is toevallig in dezelfde flat en daarbij wil ik de nadruk leggen op toevallig", zo zegt politiewoordvoerder Eric Passchier.
Maatregelen na moordDe woningbouwvereniging die appartementen in het flatgebouw verhuurt, nam na de dood van flatbewoonster Thérèse Hiwat maatregelen. "Er is extra camerabeveiliging gekomen bij de toegangsdeur en bewoners konden een inbraakbeveiligingspakket ophalen bij de huismeester", zo zegt woordvoerster Eva Boon van WonenBreburg.
Het pakket biedt bewoners een systeem om de slaapkamerramen beter te beveiligen tegen inbrekers. De politie kijkt of de beelden van de bewakingscamera's bruikbaar zijn voor het onderzoek.
Extra surveillerenVolgens Boon is de politie na het incident extra gaan surveilleren bij de flat. "Wij hebben met regelmaat overleg met politie en andere partners in de wijk. Volgende week is er weer zo'n overleg en daar staat dit voorval bovenaan op de agenda."
WonenBreburg zegt dat mensen ook altijd met vragen en zorgen bij de huismeesters terecht kunnen, maar noemt het verder vooral een aangelegenheid voor de politie. "Wij zetten ons in voor de leefbaarheid. We vinden het erg vervelend dat dit is gebeurd en doen wat we kunnen, maar het is in de eerste plaats natuurlijk vooral een zaak voor de politie."
'Mensen wonen hier prettig'De politie zegt de overval op het oudere echtpaar hoog op te nemen. Het onderzoek naar de moord op Thérèse Hiwat loopt ook nog. Maar een verband tussen de twee zaken en de inbraken in de flat wordt op dit moment niet vermoed, zo zegt woordvoerder Eric Passchier.
"We nemen de zaak hoog op en doen ons best om het te onderzoeken en op te lossen, maar het is op dit moment helemaal niet zo dat de flat aan de Bartokstraat een extra aandachtspunt is van de politie. Mensen wonen hier prettig voor zover wij weten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.