Noodopvang vluchtelingen in Woudrichem kostte 65.000 euro, meeste ging naar beveiliging

28 december 2015 om 15:36
nl
De tijdelijke opvang van 32 jonge asielzoekers in Woudrichem, in oktober van dit jaar, heeft de drie samenwerkende gemeenten ruim 65.000 euro gekost. Werkendam, Aalburg en Woudrichem boden tijdelijk onderdak aan in een leegstaand pand van de Rabobank in Woudrichem. Het totale bedrag van de opvang bedraagt ruim 85.000 euro. Het COA betaalt daar 20.000 euro van.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De opvang in Woudrichem duurde in totaal zes dagen. De ruim dertig vluchtelingen waren voornamelijk jongeren.
60.000 euro voor beveiligingHet meeste geld zijn de drie gemeenten kwijt aan de beveiliging van het pand, bijna 60.000 euro. Voor de catering  hebben de gezamenlijke gemeenten een rekening gekregen van bijna 10.000 euro.
In een brief aan de drie gemeenteraden wordt ook opgemerkt dat door de opvang het gewone werk van de ambtenaren en dienstverlening aan het publiek in het gedrang kwamen. "Het reguliere werk van verschillende medewerkers bleef liggen."
Niet communiceren via social mediaOm over de tijdelijke opvang geen discussie op gang te brengen heeft het team crisiscommunicatie in oktober bewust de keuze gemaakt om niet te communiceren via social media als Twitter en Facebook.
In een raadsinformatiebrief staat te lezen dat de communicatie gebeurde via mail en persberichten, maar ook dat bij een volgende gelegenheid persoonlijk contact met de omwonenden eventuele zorgen eerder kan wegnemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.