Snelweg A58 bij Zegge uren dicht na brand bij tankwagen met LPG

28 december 2015 om 16:55
nl
Groot alarm maandagmiddag in Zegge nadat brand ontstond bij een tankwagen. Het voertuig stond geparkeerd bij tankstation Hoezaar langs de A58. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Hulpdiensten hielden rekening met explosiegevaar. De A58 tussen Zegge en Rucphen was urenlang dicht. Om negen uur werd de weg vrijgegeven.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De parallelweg van de A58, de Rijksweg-Noord, blijft voorlopig nog wel dicht. De tank wordt op een ander chassis getakeld. Daardoor blijft ook het tankstation gesloten.
[Tweet:body:https://twitter.com/VRMWB/status/681538225106718720] Chauffeur probeerde zelf te blussenVastgelopen remmen zouden de oorzaak zijn van de brand. De chauffeur van de tankwagen probeerde de brand eerst nog zelf te blussen, maar dat lukte niet.
Daarop zette de brandweer veel materieel in. Een tankspuit van vliegbasis Gilze-Rijen werd naar de brand gestuurd en de situatie werd opgeschaald naar GRIP 2: een incident met mogelijke gevolgen voor de omgeving.
Maatregelen Automobilisten op de A58 moesten ruimte maken voor de hulpdiensten en een deel van het verkeer werd ontruimd vanwege explosiegevaar.
Het treinverkeer tussen Roosendaal en Breda werd stilgelegd, net als het vliegverkeer op luchthaven Seppe. Mensen in de omgeving van de brand moesten hun ramen en deuren gesloten houden.
ZIE OOK: Een brand in een LPG-tank: wat zijn de risico's?
Het tankstation en de parkeerplaats werden meteen ontruimd. Iedereen werd op afstand gehouden vanwege het explosiegevaar. Met een NL Alert-bericht werden mensen in de omgeving gewaarschuwd.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=z75PbcsLpcg]  
De tankwagen is van transportbedrijf Den Hartogh uit Rotterdam. Een woordvoerder laat weten: “Godzijdank is er geen menselijk letsel. Onze chauffeurs werken vaak met gevaarlijke stoffen en hebben daarom een training en een handboek over hoe ze met zo’n brand moeten omgaan.”
De rook trok volgens de Verkeersinformatiedienst van de A58 af richting Zegge.[Tweet:body:https://twitter.com/vid/status/681497162434371584]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.