Vijftien maanden cel voor Mario de V. uit Rosmalen voor dodelijk ongeluk Empel

29 december 2015 om 14:16 • Aangepast 21 november 2020 om 13:47
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft Mario de V. uit Rosmalen dinsdag veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook mag hij vier jaar lang niet autorijden. De man veroorzaakte in mei van dit jaar een dodelijk ongeluk op de Empelseweg in Empel waarbij een 78-jarige vrouw om het leven kwam.
Profielfoto van Bijlmakers Marielle
Geschreven door
Bijlmakers Marielle

De V. vluchtte na de klap en meldde zich de volgende dag pas op het politiebureau. Daar bleek dat hij geen geldig rijbewijs had.
De rechter verwijt De V. onvoorzichtig rijgedrag, het verlaten van de plek van het ongeluk en rijden zonder rijbewijs. Het vluchten van de plek van het ongeluk noemde de rechter 'laf en laakbaar'. "De V. heeft een zorgwekkend gebrek aan normbesef en verantwoordelijkheidsgevoel in het verkeer."
De rechter nam in het oordeel ook tientallen andere verkeersovertredingen van Mario de V. mee.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de rechter is vast komen te staan dat Mario de V. 86 kilometer per uur reed in de bocht waar 60 kilometer is toegestaan. De rechter is het echter niet eens met de officier van justitie, die stelde dat het gaat om een ernstige overschrijding van de maximumsnelheid. Daarom is de straf lichter dan aanvankelijk werd geëist.
De officier van justitie eiste twee weken geleden twee jaar celstraf en vier jaar rijontzegging tegen De V. Op de zitting twee weken geleden bleek dat De V. veel te hard had gereden.
VerbaasdDe advocaat van De V. gaf na de behandeling van de zaak aan 'verbaasd' te zijn over de hoge eis. Zeker als je deze vergelijkt met eisen en ook straffen in andere vergelijkbare zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.