‘Vluchtelingen zijn niet welkom, ga naar huis’, voordeur Syrisch gezin beplakt met dreigstickers

29 december 2015 om 09:51 • Aangepast 21 november 2020 om 13:46
nl
“Was bij Syrisch gezin in Brabant: krijgen steeds stickers 'refugees not welcome' op de deur”, zo tweette journalist Hans Jaap Melissen maandagavond. De tweet werd meer dan 200 keer gedeeld op het sociale medium.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Het is even schrikken, beaamt Hans Jaap Melissen. Waar het gezin ergens in Brabant woont, wil hij niet vertellen. “Ze hebben eerst in een azc gezeten en kregen daarna een huis. Het begon met één sticker op de deur, en daarna nog een, en nog een.”
Het gevluchte gezin heeft geen idee door wie het wordt lastiggevallen. “De gezinsleden gaan er koninklijk mee om. Ze willen dat de stickers blijven zitten. De vader van het gezin hoopt dat de mensen die deze stickers plakken, ontdekken dat er niets mis is met vluchtelingen.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Er leven onterechte angsten’Melissen kent het gezin goed, vertelt hij. “Er is niets om voor te vrezen. Er bestaan blijkbaar allerlei ideeën over wie en wat vluchtelingen zijn, er leven onterechte angsten.”
Zelf doet het gezin er lacherig over, aldus Melissen. “Maar ik heb daarover met ze gesproken. Je moet dit wel in de gaten houden. Je weet het niet, er zijn wel meer incidenten geweest in andere landen.” Volgens Melissen is de politie inmiddels op de hoogte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.