Man die betrokken was bij dodelijk ongeluk in Bergen op Zoom, was onder invloed en viel agenten aan

29 december 2015 om 12:39
nl
De 28-jarige man uit Bergen op Zoom die betrokken was bij een ongeluk waarbij maandagavond een 59-jarige man om het leven kwam, reed waarschijnlijk onder invloed. De politie heeft de man maandagavond aangehouden. Ook gedroeg hij zich agressief tegen agenten. Twee agenten raakten daardoor lichtgewond en zijn daarom onder doktersbehandeling.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Het ongeluk gebeurde rond kwart over elf op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom ter hoogte van het Esso-tankstation. Twee auto's botsten met elkaar, waarbij een van de wagens over de kop sloeg.
In ziekenhuis overledenDe 59-jarige man uit Bergen op Zoom zat samen met een 52-jarige vrouw uit Huijbergen bekneld in die auto. De vrouw werd als eerste bevrijd en werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man was er ernstiger aan toe. Hij is met een traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.
De bestuurder van de andere auto moest ook naar het ziekenhuis. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is niet duidelijk. Zodra zijn gezondheid het toelaat, moet hij een verklaring afleggen op het politiebureau. Er is een bloedproef bij hem afgenomen. Die is naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd waar wordt onderzocht of de man inderdaad onder invloed was.
OnderzoekAlle wegen rondom het ongeluk waren urenlang afgesloten, zodat hulpverleners hun werk konden doen. Toen rond vier uur in de ochtend het wegdek was schoongemaakt, werden alle wegen vrijgegeven voor het verkeer. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Er worden verschillende getuigen gehoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.