Bizarre dag voor slotenmaker uit Raamsdonksveer: 'De kans dat je de loterij wint, is groter' - Omroep Brabant
Video

Bizarre dag voor slotenmaker uit Raamsdonksveer: 'De kans dat je de loterij wint, is groter'

29 december 2015 om 23:24
nl
Al zestien jaar is Ad van Steyn uit Raamsdonksveer slotenmaker en in die tijd heeft hij heel wat bijzondere dingen meegemaakt. Maar afgelopen zondag gebeurde er iets dat hem nog lang zal heugen. "Niet te geloven. De kans dat je de Staatsloterij wint, is denk ik groter."
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Eerst werd de 60-jarige Van Steyn gebeld voor een klus, omdat een andere slotenmaker tijdens het werk een hartstilstand had gekregen. En daarna belandde hij bij een huis in Teteringen, waar de arts woont die die onfortuinlijke sleutelmaker had behandeld op de hartafdeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda.
De bizarre zondag na kerstmisAd van Steyn is altijd oproepbaar, '25 uur per dag', zoals hij het zelf omschrijft. Ook op de zondag na Kerstmis werd hij gebeld toen een tweejarig kindje in Terheijden de sleutel van de voordeur had omgedraaid en zo zijn ouders had buitengesloten.
"De vader was aan het sleutelen aan zijn auto en de moeder was even naar buiten gegaan om het vuilnis buiten te zetten. Daarna konden ze niet meer naar binnen. Omdat er ook een baby in het huis was, werd de politie gebeld."
HartstilstandDe gewaarschuwde politie tikte een ruitje in en belde daarna een slotenmaker om het kapotte glas te vervangen. Terwijl de man daarmee bezig was, kreeg hij een hartstilstand. Van Steyn: "Die is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daarna werd ik gebeld om de klus af te maken."
Enige uren later werd Van Steyn weer opgeroepen. "In een huis in Teteringen was ingebroken en daarbij was een ruit vernield. Toen ik arriveerde, vertelde ik de bewoners wat ik eerder die dag had meegemaakt. En geloof het of niet: de vrouw des huizes bleek de arts te zijn die de slotenmaker had behandeld in het ziekenhuis. Gelukkig lijkt het erop dat alles goed komt met hem."
Tonproater met breekijzerSterke verhalen heeft Van Steyn genoeg en ze doen het altijd goed op feestjes. Ook zijn de anekdotes een inspiratiebron voor zijn optredens als tonpraoter. "Ik zou een keer optreden als Benny H., de crimineel. Ik was als laatste aan de beurt en moest daarom twee uur wachten. Toen kreeg ik een telefoontje om iemand te helpen die zich had buitengesloten. Ik besloot te gaan, geschminkt en wel. Stond ik daar in m'n boevenpak met een groot breekijzer een voordeur open te breken. Fantastisch gewoon."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.