Temperatuur gaat dalen, dus toch een frisse nieuwjaarsduik! Hier kun je terecht in Brabant

29 december 2015 om 15:22
nl
Wie dacht dat de nieuwjaarsduik dit jaar een makkie zou worden met die hoge temperaturen, komt bedrogen uit. De temperatuur gaat dalen en op 1 januari wordt het hooguit vier graden als we de voorspellingen mogen geloven. Schrikt het je toch niet af en wil je die oudejaarskater van je afwassen en het nieuwe jaar fris tegemoet gaan? Dat kan op ruim twintig plekken in Brabant.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Op sommige plekken is het de bedoeling dat je helemaal in je nakie gaat, maar wie toch liever een zwembroek aan heeft kan 1 januari op meer dan twintig plekken terecht:
- ALPHEN:Bij recreatieplas 't Zand kun je vanaf één uur 's middags terecht in de verwarmde tent. De duik met als thema 'Tiroler Spektakel' is een uur later. Deelname kost twee euro.
- ANDEL (WOUDRICHEM):De eerste keer dat er een duik georganiseerd wordt in Andel. Om 13.00 uur moet het allemaal gaan gebeuren in het koude Maaswater aan het Aelse strandje.
- BERGEN OP ZOOM:Duiken in Bergen op Zoom kan op de Bergse Plaat bij het zwembad om twaalf uur.
- BOXTEL:De duik is om twaalf uur 's middags in recreatieplas De Langspier en na afloop krijg je een kop warme chocolademelk.
- BREDA:Om één uur 's middags kun je het water in rennen van de Asterdplas in Breda.
- DEN BOSCH (2X):De Bossche Nieuwjaarsduik wordt op de eerste dag van het nieuwe jaar om één uur gehouden bij het Strandbad Oosterplas. Er is ook een duik in Oud Empel. Dat is bij de café De Lachende Vis aan de Empelsedijk 21. Het is daar vanaf twee uur verzamelen om vervolgens het water in te springen.
- DRIMMELEN:En ook in Drimmelen bij Beachclub Puur aan de Marinaweg delen ze UNOX-mutsen uit en verzamelen ze om één uur op het strand om het water in te duiken.
- ETTEN-LEUR (2X):Om drie uur is de traditionele nieuwjaarsduik in de Westpolderplas. Onder het motto 'Effe Plasse!!!'. Daarna is om 16.00 uur het Nieuwjaarsbal in het noodpaviljoen De Turfvaart' aan het Westpolderpad 6. De bekende herbergier Jac van Dongen van het kleine bruine café De Klomp aan de Oude Bredaseweg 4 in Etten-Leur organiseert ook een nieuwjaarsduik. In een kinderzwembad op de stoep voor de deur van zijn kroeg duiken rond drie uur zo'n tien tot vijftien mensen in het water.
- LAGE ZWALUWE:Om twee uur 's middags is de nieuwjaarsduik aan de Lange Reeweg.
- MILL:Om twee uur is er voor de achttiende keer een nieuwjaarsduik in natuurgebied de Kuilen tussen Mill en Langenboom. En ook dit is een UNOX-duik en worden er mutsen uitgedeeld.
- OSS:De duik in Oss is om drie uur in de Geffense Plas.
- PRINSENBEEK:De nieuwjaarsduik van Prinsenbeek is om één uur 's middags in De Kuil.
- ROSMALEN:In Rosmalen start de duik om één uur 's middags.
- TILBURG:Vanaf twee uur wordt gezamenlijk de Piushaven in gesprongen. Daarna kun je je opwarmen bij een winter barbecue en een nieuwjaarsborrel.  
- VOLKEL:Volgens traditie is de nieuwjaarsduik van Volkel weer bij BillyBird Park Hemelrijk. Vanaf drie uur uur kunnen alle duikers zichzelf klaarmaken voor de meest frisse start van het jaar. Stipt om halfvier zal het startschot van de negende nieuwjaarsduik van Volkel klinken.
- VORTUM-MOLLEMOm twee uur gaan inwoners van Vortum-Mullem het koude water in voor een frisse nieuwjaarsduik. Dat gebeurt aan de Pastoor Sweensstraat 7.
- VUGHT:Ook dit jaar weer de jaarlijkse Unox nieuwjaarsduik bij de IJzeren Man Vught. En ook hier krijg je weer de Unox-muts en een kop soep. Start is om twaalf uur.
- WAALRE:De nieuwjaarsduik van Waalre is om twaalf uur bij het Gat van Waalre.
- WIJK EN AALBURG:Je kunt terecht bij het strandje achter sportclub NOAD 32. Om twee uur start de duik.
Naakt het water in:
- BREDA:De bezoekers van het naaktstrand van de Galderse Meren kunnen allemaal meedoen aan de nieuwjaarsduik. Om twee uur is het verzamelen op het naaktstrand.
- MIDDELBEERS:Op terrein Kuikseind kunnen nudisten om twaalf uur terecht voor de nieuwjaarsduik. Het adres is Kromvensedijk 11 en is bereikbaar via de Jachtlaan. Dat is vanaf Middelbeers richting Westelbeers over de Westelbeersedijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!