Jaarwisseling verloopt droog, matige wind voorkomt dat kruitdampen vuurwerk lang blijven hangen

29 december 2015 om 18:43
Tijdens de nacht van Oud op Nieuw is het op de meeste plaatsen in Brabant droog. Dat voorspellen MeteoGroep en Weeronline. Donderdag begint met nog regen, maar die houdt in de loop van de middag op. De zon breekt door en het wordt maximaal tien graden.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Rond middernacht neemt de kans op een bui in het westen van Nederland toe. In de rest van het land blijft het droog. Er staat een matige zuidwestenwind.
Die voorkomt dat de kruiddampen van het vuurwerk lang blijven hangen. Langs de kust moet vanwege een windkracht 5 tot 6 wel opgepast worden met het afsteken van vuurwerk.
'Relatief warme nieuwjaarsduik'Vrijdag trekken aan het begin van de ochtend nog enkele buien oostwaarts het land uit. Daarna wordt het overwegend droog en komt de zon goed tevoorschijn. Met name in het westen en zuidwesten.
De temperatuur van het water zal volgens Weeronline een graad of negen zijn. Deelnemers aan nieuwjaarsduiken wacht dus een 'relatief warme' duik. "Waarschijnlijk is het water niet eerder zo warm geweest." De wind is zwak tot matig.
ZIE OOK: Temperatuur gaat dalen, dus toch een frisse nieuwjaarsduik! Hier kun je terecht in Brabant
Kouder in januariIn het eerste weekend van januari wordt het volgens Weeronline kouder, met maxima rond een graad of vijf en minima dichtbij het vriespunt. Er wordt veel neerslag verwacht
In het noorden en oosten van het land is er kans op natte sneeuw. Het wordt dus eindelijk een beetje winters. Of de winter doorzet is echter de vraag, benadrukt Weeronline.
Eerste vorstloze decemberMet nog drie dagen te gaan, ziet het ernaar uit dat december de eerste vorstloze decembermaand wordt sinds de start van de metingen in De Bilt in 1901.
De gemiddelde temperatuur komt deze maand uit op 9,7 graden. Dit is bovendien de hoogste temperatuur ooit gemeten in de laatste maand van het jaar. Het oude record van 7,3 graden stamt uit 1974.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...