Video

Organisatie Driebanden Kersttoernooi Zundert gooit het over andere boeg: 'Imago opfrissen'

29 december 2015 om 19:00
nl
In café Den Hoek Zundert wordt momenteel voor de 39e keer het Van Beers-Son Driebanden Kersttoernooi gehouden. De organisatie heeft deze editie echter gekozen voor een iets andere opzet. Naast de gebruikelijke, meer gearriveerde spelers staan er ook vier jonge talenten op de deelnemerslijst. "Wij willen het imago van de biljartsport wat opfrissen."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Naast de Nederlander Raymon Groot, mochten de Duitser Dustin Jäksche, de Belg Miatton en de Fransoos Pierre Soumange als jonge driebanders hun kunsten in Zundert vertonen. Een bewuste keuze van de organisatie van het evenement.
Jonge gasten"We vonden het een goed initiatief om vier jonge spelers uit te nodigen", zegt Louis Havermans van de organisatie van het biljarttoernooi. "We willen het imago van de biljartsport wat opfrissen en aan het publiek laten zien dat er echt wel jongen gasten zijn die iets van het spelletje kunnen. Die jongens hebben de intentie om naar de top te groeien en die krijgen hier de gelegenheid om ervaring op te doen."
Een goed initiatief, want de biljartsport kampt al jaren met een stoffig imago. "Het doet wel eens een beetje pijn als liefhebber dat er te weinig jeugd aan de sport begint. Laat ons dan een voorbeeld zijn dat het ook anders kan", aldus Havermans.  
'Even spannend'En zo gezegd, zo gedaan. Al had dat nog wat voeten in aarde. Het 39e Van Veers-Son Driebanden Kersttoernooi was er bijna niet gekomen. "Het was dit jaar financieel moeilijker om onze begroting rond te krijgen. Het was wel even spannend. Als je het achtendertig jaar gedaan hebt, dan wil je ook graag een negenendertigste jaar. Maar we hebben het toch weer rond gekregen."
Louis Havermans is er dan ook van overtuigd dat volgend jaar de 40e editie gehouden wordt. "Ik ga er vanuit dat we dat met zijn allen weer voor elkaar krijgen", zo zegt hij. "In het jubileumjaar gaan we een mooi toernooi wegzetten."
Het biljarttoernooi in café Den Hoek in Zundert duurt tot en met 30 december.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.