Video

Politie Roosendaal vangt tien inbrekers en deelt daarom bloemetjes uit

29 december 2015 om 22:49 • Aangepast 21 november 2020 om 13:46
nl
Succes bij de politie van Roosendaal. In een paar dagen tijd wisten ze tien inbrekers op te pakken. En dat lukte vooral omdat mensen op tijd alarmnummer 112 belden. En die mensen werden dinsdag in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Zij kregen een bloemetje van de politie.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Het zijn de donkere dagen rond kerst en dat betekent dat inbrekers weer overuren draaien. In Roosendaal was dit te merken, de afgelopen maand sloegen inbrekers daar zeker vijftig keer toe. De politie deed een oproep aan burgers om sneller te melden.
'Dit gebeurt niet vaak' En met succes. “Mensen hebben goed opgelet en ons gebeld. Zo hebben we dus in een paar dagen tien inbrekers kunnen aanhouden. Dat gebeurt niet vaak”, aldus Dré van Roomen van de politie.

Wachten op privacy instellingen...

Om dit succes te vieren, maar ook om te laten zien dat melden echt werkt, deelde de politie bloemetjes uit.
Martijn en zijn vrouw Elina uit Roosendaal kregen zo’n bloemetje. Zij hielpen de politie op kerstavond. Niet gewoon met een melding, maar zelfs met het vangen van een inbreker.
'Liever negen keer voor niks' Een inbreker had zich voor de politie in de tuin van Martijn verstopt. Hij wilde naar binnen, maar Martijn stak daar een stokje voor. “Het enige wat je dan denkt is, het maakt niet uit wat er mij gebeurt, als hij maar niet bij mijn vrouw en kind komt.”
Martijn wist de inbreker uiteindelijk naar buiten te werken. Op dat moment kwam de politie aan en arresteerde de inbreker. “Ook hier waren we bij omdat iemand ons had gebeld,” aldus van Roomen. “Je mag 112 bellen voor een verdachte situatie. We komen liever negen keer voor niks dan één keer te laat. Melden dus!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.