Klebsiella-uitbraak in Jeroen Bosch Ziekenhuis onder controle

30 december 2015 om 13:26
nl
De uitbraak van de besmettelijke Klebsiella-bacterie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is onder controle. Dat heeft het ziekenhuis woensdag gemeld in een persbericht. In totaal zijn 23 patiënten binnen en buiten het Jeroen Bosch besmet geraakt met de multiresistente bacterie.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Alle afdelingen waar patiënten hebben gelegen die drager waren van de bacterie zijn in kaart gebracht. Alle patiënten in het ziekenhuis zijn onderzocht en buiten deze afdelingen zijn geen nieuwe patiënten gevonden die drager van de bacterie zijn. Er zijn in totaal ongeveer 2000 patiënten onderzocht.
De maatregelen die in de voorgaande weken in het ziekenhuis zijn genomen, blijven nog even van kracht. Dat geldt bijvoorbeeld voor het onder isolatiemaatregelen verplegen van patiënten die drager zijn of mogelijk drager zijn.
Het ziekenhuis gaat de komende tijd verder met het onderzoeken van patiënten buiten het ziekenhuis die in een bepaalde periode in het ziekenhuis hebben gelegen. Het ziekenhuis wil graag weten of zij drager zijn omdat dit van belang is als zij opnieuw moeten worden opgenomen. Mochten patiënten de bacterie bij zich dragen, dan moet het ziekenhuis hen in isolatie verplegen.
De bacterie is op zich ongevaarlijk. Mensen kunnen drager zijn zonder er last van te hebben. Bij ernstig verzwakte mensen kan de bacterie infecties veroorzaken en dan met name urineweginfecties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.