Versla de nieuwjaarskater met nostalgie: RollerCoaster Tycoon-strijd van negen uur lang in Tilburg

30 december 2015 om 13:51
nl
Frikandelbroodjes, bier om de kater te verslaan en zweet op het voorhoofd; gamers in Tilburg beginnen het nieuwe jaar met een nostalgische race tegen de klok. Ze hebben negen uur de tijd om het ultieme pretpark te bouwen in RollerCoaster Tycoon 2. Op 2 januari barst de strijd los in ateliercomplex NS16.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De 'pretparkmanager' kwam meer dan dertien jaar geleden uit en is voor veel gamers een trip down memory lane.
Het doel van de lan-party is zo simpel als het concept van de RollerCoaster Tycoon-serie: bouw een prachtig pretpark, zonder daar verdwaalde, ontevreden of zelfs kotsende bezoekers aan over te houden. [youtube:body:https://youtu.be/X0UJDwuZOv0]Andere games niet toegestaanDe gamers spelen niet tegen of met elkaar. Ze gaan los van elkaar de strijd aan in de Sandbox-modus, wat de deelnemers alle (financiële) mogelijkheden biedt om in RollerCoaster Tycoon 2 aan hun droompark te sleutelen.
Andere games zijn op de lan-party ten strengste verboden. 'Geen Call Of Cuty, World of Warcraft of League of Legends', zo valt te lezen in de beschrijving van het evenement op Facebook. De twee uitbreidingen van RollerCoaster Tycoon 2, Wacky Worlds en Time Twist, zijn wel toegestaan.
250 mensen geïnteresseerd De lan-party begint om twaalf uur ‘s middags in NS16. Naast een laptop en een stekkerblok, is enkel een exemplaar van Rollercoaster Tycoon 2 benodigd om mee te doen.
Omdat NS16 slechts plek biedt voor vijftig man, wordt er gewerkt met een inschrijflijst. Die lijst telde dinsdag 25 deelnemers. Meer dan 250 mensen hebben op de Facebook-pagina van het evenement aangegeven in de lan-party geïnteresseerd te zijn.
Rond tien uur ’s avonds, een uurtje na de deadline, maakt de jury de winnaar bekend. Het is nog onbekend wat de ‘kleine prijs’ inhoudt. Ook dat wordt pas later bekendgemaakt, aldus de organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.