Video

Jonge BMX'ers leren het vak in Eindhoven: 'Ik wil de beste van de wereld worden'

30 december 2015 om 16:04
nl
In het 040 BMX-Park in Eindhoven rijdt een jongen op een klein fietsje snoeihard naar beneden. Als de baan omhooggaat, geeft hij een ruk aan zijn stuur. Hij draait om zijn as, één keer, twee keer, en dan een crash. Professioneel BMX'er Daniel Wedemeijer glimlacht.
Profielfoto van Endedijk Bram
Geschreven door
Endedijk Bram

Dit is zo'n voorbeeld waarin hij straks op terug gaat komen. Want Wedemeijer heeft deze week zes talenten onder zijn hoede die hij leert wat er op je af komt als je met de kleine fietsjes je boterham wil verdienen. "De tijd dat het alleen maar rijden was, is voorbij", legt hij uit.
Instagram"Als je een pro wil zijn in deze wereld moet je dingen gaan regelen. Denk aan mailen met sponsoren, denk aan je vliegtickets boeken. Ik wil deze jongens meegeven dat ze echt professioneel moeten zijn", concludeert Wedemeijer.
Dus legt hij, tussen de tricks door, uit wat er allemaal gedaan moet worden. "Hij vertelt wat je op Instagram moet doen, en op Facebook", zegt de 12-jarige Jari Roggeveen. En Levi Weidmann: "Ik moet mijn sponsoren verkopen, dus: mag ik ze hier nu eventjes opnoemen?"
Beste van de wereldMaar de belangrijkste les is dat opgeven geen optie is. "Ik heb echt meegemaakt dat mijn hele gezicht open lag door de klappen die ik er op kreeg", zegt Wedemeijer. "Maar een paar weken later stond ik weer op een eerste plek op een podium. Je hebt dieptepunten, maar je moet gewoon alles geven."
En dat de lessen lijken te werken, blijkt als we Jari Roggeveen naar zijn doel vragen. Twaalf jaar pas, maar de bravoure genoeg. "Ik wil de beste van de wereld lukken. Dat gaat lukken, of nou ja, ik hoop het in ieder geval."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.