Buurtbewoners en vluchtelingen Rosmalen maken samen 'Tapijt van vrede'

30 december 2015 om 18:55
nl
De Bossche beeldend kunstenares Marianne van Heeswijk wil de kloof tussen vluchtelingen en buurtbewoners dichten. Ze zamelde tweedehands spullen in en startte het project 'Tapijt van vrede'. Buurtbewoners en vluchtelingen in Rosmalen gingen samen aan de slag. Een verbluffend resultaat tot gevolg.
Profielfoto van Koert, van Martijn
Geschreven door
Koert, van Martijn

Samen met een groep vluchtelingen die in het Autotron verblijft en buurtbewoners uit Maliskamp ging Van Heeswijk aan de slag. "In de media lees ik alleen maar over negatieve zaken en incidenten rondom vluchtelingen. Ik wil op deze manier mensen met elkaar in contact brengen en ze dingen met elkaar laten doen."
Opbouw"We hebben er drie dagen aan gebouwd en ik ben enorm trots op het resultaat. Een groot vredesteken gemaakt van oude lp's, cd's, doppen en deksels. Naast de bewoners die mee hielpen, kwamen er ook mensen die zo af en toe eens koffie met wat lekkers brachten. Echt top!", aldus een trotse Van Heeswijk.
Het kunstwerk wordt woensdag weer afgebroken, Van Heeswijk: "Het proces is belangrijker dan het project. Ook al had het er niet uitgezien, was ik door de goede samenwerking net zo tevreden geweest."
Smaakt naar meerAls het aan Van Heeswijk ligt blijft het niet bij deze ene keer. "Het lijkt me geweldig om een zelfde project te houden in de Sint Jan, op de markt en in een moskee. Maar natuurlijk kan dat ook in andere plaatsen, als er maar vluchtelingen in de buurt zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.