Video

'Een WK-finale tussen Klaasen en Van Barneveld, het zou zomaar kunnen'

30 december 2015 om 19:17 • Aangepast 21 november 2020 om 13:44
nl
Een WK-finale tussen Jelle Klaasen uit Alphen en Raymond van Barneveld. Volgens dartsverslaggever Arjan van der Giessen van RTL is het zeker niet onmogelijk. Het zou een herhaling zijn van de Lakeside finale van 2006. Toen won Klaasen.
Profielfoto van Hesen Eric
Geschreven door
Hesen Eric

Jelle Klaasen zal in de weg daar naar toe wel eerst woensdagavond recordkampioen Phil Taylor moeten verslaan. Op papier lijkt de Alphenaar kansloos.
'Hij twijfelt, hij is wanhopig'Maar volgens Van der Giessen is dat helemaal niet zo. "Ik zeg dat Jelle gaat winnen. Het zal niet meevallen, maar Taylor is niet de Taylor die we kennen. Hij twijfelt, hij is wanhopig, hij heeft geen zelfvertrouwen en hij is op zoek naar de juiste pijlen. Dus wie weet."
ZIE OOK: Jelle Klaasen naar derde ronde op WK Darts na moeizame winst op Mervyn King
Maar ook bij winst op Taylor is het voor Klaasen en Van Barneveld nog een lange weg naar een Nederlandse finale. Topfavoriet Michael van Gerwen ligt er dan wel uit, maar er zijn volgens de dartskenner nog een aantal mannen die eerder in aanmerking komen.
Finale tussen opa en bijna vader"Adrian Lewis bijvoorbeeld. Die heeft nog geen set verloren. En ook Michael Smith imponeert. En de vraag is natuurlijk of Van Barneveld het niveau van dinsdagavond in zijn partij tegen Van Gerwen kan doorzetten", aldus Van der Giessen.
ZIE OOK: Michael van Gerwen verslagen door Raymond van Barneveld in spectaculaire wedstrijd
Maar als alles goed valt, kan er dus een finale Van Barneveld - Klaasen uitrollen. Van der Giessen verheugt zich er al op. "Dan krijgen we een finale tussen Van Barneveld die net opa is geworden en Klaasen die over een paar weken hoopt vader te worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.