'Agent kan niet eten zonder pijn', man slaat bij worsteling kroon uit gebit van agent in Oss

31 december 2015 om 07:15
nl
Bij een aanhouding in Oss is woensdag een worsteling ontstaan tussen een man en een agent. De man gaf de agent daarbij een harde elleboogstoot in zijn gezicht. Door de stoot brak een kroon in het gebit van de agent af.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De politie meldt op Facebook dat het opstootje was ontstaan na een verkeerscontrole op de Oostwal. Daarbij zagen agenten drugs en een wapen in een wagen liggen. Eén inzittende werd meteen opgepakt, de ander rende er vandoor.
Pijn bij het eten en drinkenEen agent achtervolgde de man en probeerde hem in de boeien te slaan. Er ontstond een worsteling, waarbij de elleboogstoot werd gegeven. De agent wist de agressieveling ondanks de klap toch te arresteren.
Volgens de politie heeft de agent door de klap veel pijn aan zijn kaak. "Hij kan niet zonder pijn eten en drinken", zo schrijft ze. "Ook is er door de klap een kroon afgebroken en heeft hij last van oorsuizingen."
Drugs en wapen gevondenNa de arrestatie doorzocht de politie de auto. Er werden meerdere soorten drugs en een mes gevonden. Ook vonden agenten meerdere mobiele telefoons. Ten slotte bleek dat de verdachte, die de elleboogstoot gaf, ruim 1800 euro contant op zak had.
Naar aanleiding van de vondst werden drie huizen in Oss doorzocht. In een woning vond de politie meerdere soorten drugs. Ze meldt niet om waar de invallen precies plaatsvonden.
Geld als onderpandAlles is in beslag genomen. Het geld dat de man op zak had, bewaart de politie als onderpand voor het letsel dat hij heeft toegebracht aan de agent. "Dit geld kan later worden gebruikt om de schade te vergoeden", zegt de politie.
Er zou overigens nog een rechtszaak komen waarbij de verdachte zich moet verantwoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.