Gunstig weer voor afsteken vuurwerk verwacht, 'Met wat geluk gaat het allemaal goed'

31 december 2015 om 09:16
nl
Het zag er even naar uit dat een deel van Brabant zou verregenen tijdens de jaarwisseling, maar nu lijkt het tij dan toch definitief te keren. Volgens weerbureau Meteo Group staat Brabant tijdens het afsteken van het vuurwerk 'gunstige omstandigheden' te wachten.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Een opgewekte weerman Tom van der Spek vertelt wat eigenlijk iedereen wil horen: het blijft waarschijnlijk droog tijdens de jaarwisseling. "Er komen vanuit het westen wat buitjes aan, maar die zullen pas in de loop van de nieuwjaarsnacht binnenkomen. Met wat geluk gaat het allemaal goed."
En daar blijft het niet bij. Terwijl de meesten halverwege de nacht zelfvoldaan op één oor liggen, zorgt de regen ervoor dat zogeheten weigeraars - vuurwerk dat niet is afgegaan - nat worden. "Dan kan de jeugd die morgenochtend niet afsteken. Dat zal een hoop vuurwerkslachtoffers schelen."
Mooi het nieuwe jaar inBrabant begint het nieuwe jaar met een knipoog van de zon, want het wordt opnieuw mooi weer. Met een graad of acht gaan we 2016 in. Alvast namens Omroep Brabant een gelukkig nieuwjaar!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.