Osse bakker Matthieu van Lent grijpt net naast kersttitel Heel Holland Bakt: ‘Weer niet’

31 december 2015 om 10:53 • Aangepast 21 november 2020 om 13:43
nl
Het lukte Matthieu van Lent woensdagavond niet om de titel ‘Beste kerstbakker van Nederland’ te veroveren. De finale van de kerstspecial van Heel Holland Bakt, Heel Holland Bakt Kerst, werd uitgezonden. “Dat was wel jammer.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Vorig jaar strandde Van Lent nog in de halve finale. De nummers twee, drie en vier van de afgelopen drie edities mochten nu opnieuw bakken voor de speciale kersteditie van drie afleveringen.
ZIE OOK: 'Amandelkrans en pastei, het wordt weer superleuk', Robèrt heeft zin in Heel Holland Bakt met Kerst
In de finale moesten de deelnemers oliebollen een winterwonderlandtaart en een sneeuwpop van schuim maken. De drie deelnemers zaten er warmpjes bij, de kerstspecial werd namelijk al opgenomen in juli toen het over de dertig graden was.
‘Ik werd misselijk van de hitte’ Begin mei werd Matthieu gebeld met de vraag om mee te doen. “En dat is wel raar om mee te doen aan de kerstspecial in een warme periode. De hitte was bijna niet te verdragen tijdens de opnames. Ik werd er gewoon misselijk van.

Het eindresultaat zag Matthieu, net als de rest van Nederland, woensdagavond op televisie. “Het was leuk om weer terug te zien. Het was een half jaar gelezen dus ik wist wel ongeveer wat ik kon verwachten maar ik had er erg naar uitgekeken.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Nooit meer bakken op tv’ Van Lent wist dus niet te winnen. “Weer niet. Dat was wel jammer. Ik acht de kans klein dat ik ooit weer aan het bakken ga op tv, maar voor familie en vrienden en blijf ik het nog gewoon doen.”
Hij moest een half jaar lang zijn mond houden. "Alleen de naaste familie wist het. Ik keek de finale gisteravond op de bank samen met vrienden en die wisten van niets. Dat was leuk om die gezichtjes te zien.”
Tips voor oliebollen bakken Deze avond gaat Van Lent ook weer oliebollen bakken, zoals hij ook al deed in de finale. Zijn tip voor oliebollen is: “Bak ze op de juiste temperatuur, 180 graden, en bak ze in een frituurpan. En voeg de vulling pas toe als het beslag goed gedraaid is. En hou de ingrediënten op kamertemperatuur. Doe dat eigenlijk een dag van tevoren of anders deze ochtend nog.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.