Oma ontvoerde Gino Heeren (18) woedend over verhalen kleinzoon: ‘Nog nooit een bekeuring gehad’

31 december 2015 om 14:54
De 18-jarige Gino Heeren en de 42-jarige Rien de Koning die op klaarlichte dag Breda zijn ontvoerd uit een garagebedrijf in Breda, hebben beslist geen crimineel verleden. Dat blijkt uit informatie van de oma van Gino, die is bevestigd door de politie. De grootmoeder is kwaad dat de twee als criminelen worden afgeschilderd. Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage zijn de twee geen bekenden bij justitie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De familieleden werden dinsdagochtend rond halftwaalf meegenomen door vier gemaskerde, gewapende mannen bij het autobedrijf waar ze werken: René de Koning Auto's, gelegen aan de Aardenhoek in Breda.
Volgens bronnen in het criminele circuit zou Rien de Koning vaak in aanraking zijn geweest met politie en justitie. Gino Heeren, die is opgevoed door zijn grootmoeder, is de zoon van drugscrimineel Corné R., die bekend is in Sprundel en omstreken.
'Nog nooit bekeuring gehad'Volgens de grootmoeder van Gino, die liever anoniem wil blijven, is haar kleinzoon nooit het criminele pad opgegaan. Zij staat in nauw contact met de politie. “Gino heeft zelfs nog nooit een bekeuring gehad. Ik ben echt zeer benieuwd waar deze nonsens vandaan komt. Dat zal ik tot op de bodem gaan uitzoeken”, verzekert ze.
Politiewoordvoerder Uytdehage benadrukt dat Gino en Rien slachtoffer in deze ontvoeringszaak zijn. “Het zijn geen bekenden van de politie. Eén van hen heeft een blanco strafblad. De ander heeft één aantekening. We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminele groeperingen. Wat de band is tussen de twee en de criminelen, zijn we volop aan het onderzoeken.”[YouTube:body:https://youtu.be/JyVk_JMcNSg]
'Geschokt'Familieleden van Gino Heeren willen weinig kwijt over de ontvoering, maar laten weten ‘geschokt’ en ‘verbijsterd’ te zijn. “Ik ken Gino als een leuke en gezellige jongen die geen vlieg kwaad doet”, zegt een familielid die vlakbij de ontvoerde woont. “Ik vraag me af wie en wat er achter deze verdwijning zit.”
Andere familieleden zijn bang dat de twee zijn omgebracht, zo meldt RTL Nieuws. "We zitten continu bij de telefoon in de hoop dat we nieuws horen. Gino is nog maar 18 jaar. Zo jong nog, dat is toch ongelooflijk. Je bent toch bang dat ze dood zijn."[YouTube:body:https://youtu.be/qHcKIi5YwXg]
'Criminele' ontvoeringHet is dinsdagochtend als Gino en Rien ontvoerd worden door vier mannen die zich voordoen als leden van een arrestatieteam. Sindsdien wacht de oma van Gino in spanning af. “Ik weet ook niet wat er speelt. Ik wacht op meer informatie van de politie”, aldus de grootmoeder, die verder inhoudelijk geen commentaar wil geven.
Het opsporingsteam is met ruim dertig rechercheurs bezig om de zaak op te lossen. Deze rechercheurs hebben ieder hun eigen specialisme, verzekert Uytdehage. “We hebben deze ontvoering meteen serieus en intensief opgepakt.” Donderdag en vrijdag gaat het opsporingsonderzoek in alle hevigheid verder.
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

Wachten op privacy instellingen...