Video

Proost! Drie honderdjarigen in één gezin uit Hooge Mierde

31 december 2015 om 20:10
nl
Trui van Gisbergen uit Hooge Mierde is donderdag honderd jaar geworden. Wat dit extra bijzonder maakt, is dat haar broer en zus ook al de magische grens van honderd bereikten.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Donderdag wordt met familie het eeuwfeest van Trui van Gisbergen gevierd in café de Bijenkorf in Hooge Mierde. De oudste zus van 102 jaar, viert gezellig mee. De oudste uit het gezin is op 102-jarige leeftijd overleden.
Voer voor de wetenschap De familie Van Gisbergen is een oergezonde familie. Ook pa en ma Van Gisbergen tikten bijna de 100 aan. Dat viel ook de universiteit van Leiden op. Zij zijn enkele jaren geleden een onderzoek gestart naar de de reden van deze hoge leeftijden in de familie.
Een aangetrouwde nicht vertelt dat de oorzaak waarschijnlijk toch in de genen zit. "En een goede balans van de suikerspiegel. Dat hebben ze hier in Hooge Mierde bij Van Gisbergen perfect in orde."
Alles uit de kastEen felicitatiebrief van het koningshuis, de hele familie bij elkaar, een bankje bij de kapel gekregen van de gemeente, de fanfare die speelt. Dit verjaardagsfeest wordt voor Trui onvergetelijk gemaakt.
Toch heeft ze haar bedenkingen als er massaal 'Lang zal ze leven' wordt gezongen. "  Ze vindt alle aandacht heel lief", maar er is "verder niks aan om je 100ste verjaardag te vieren." Dat gevoel heeft ze sinds ze afhankelijk van anderen is geworden. "Tot een jaar of 95 was het leuk, toen kon ik nog alles."
OnthullingNiet alle broers van Trui haalden de 100 jaar. Twee broers van haar overleden op 83 en 89 jarige leeftijd.Wat volgens haar de het geheim is van de hoge leeftijden binnen de familie? "Gewoon blijven ademen."
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.