Stiefvader ontvoerde Rien (42) sluit persoonsverwisseling niet uit: ‘Mogelijk wilden ze René hebben'

31 december 2015 om 20:42
De politie houdt de optie open dat bij de bizarre ontvoering dinsdag in Breda mogelijk de verkeerde is meegenomen. Eén van de twee slachtoffers, Rien de Koning, lijkt sprekend op zijn oom René, een autohandelaar met een flinke collectie dure sportwagens. Dat zegt stiefvader Jef Mathijssen tegen Omroep Brabant. Een persoonsverwisseling wordt bij de recherche niet uitgesloten. “We nemen deze informatie mee in het onderzoek", meldt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De 18-jarige Gino en de 42-jarige Rien werden dinsdag op klaarlichte dag ontvoerd nabij het garagebedrijf. Sindsdien gaan er veel verhalen rond over het tweetal.
“Schandalige verhalen, kun je wel zeggen. Dat ze zogenaamd connecties zouden hebben met het criminele circuit. Dat geloof je toch niet? We zijn bekend bij de politie omdat wij bij een schietvereniging zitten en daarom een wapenvergunning hebben. Alleen om die reden”, benadrukt Mathijssen.
ZIE OOK: Oma ontvoerde Gino Heeren (18) woedend over verhalen kleinzoon: ‘Nog nooit een bekeuring gehad’
'Ik sta machteloos'De berichten dat de twee slachtoffers in de garage van René de Koning zouden werken, zijn eveneens niet waar. “Rien komt daar alleen om een praatje te maken met zijn oom. Hij is een echte autofreak, dat is ook de reden dat ie dus regelmatig in die garage aanwezig was. Hij kan daar ook zijn verhaal kwijt over het gemis van zijn moeder aan zijn oom.”
Wat er zich die bewuste dinsdagochtend heeft afgespeeld, weet Mathijssen niet. Er is nog geen contact geweest met de ontvoerders. Dus er is nog geen losgeld geëist. “Eerlijk? Ik heb geen idee waar ik moet zoeken. We staan machteloos. Ik kan me alleen goed voorstellen dat de ontvoerders een fout hebben gemaakt. Dat ze Rien voor René hebben aangezien. Of ze René om zijn dure auto’s mee wilden nemen, durf ik niet te zeggen.”
[YouTube:body:https://youtu.be/P3xxxoxz_YU]
Chronische longziekteIn de tussentijd maakt Mathijssen zich ook grote zorgen om de gezondheid van Rien. Die zou niet best zijn. “Hij lijdt aan een chronische longziekte en heeft elke dag zijn medicijnen nodig. Ik hoop dat alles goed met hem gaat. We blijven de hoop en het vertrouwen houden dat hij weer veilig thuiskomt.”
"Waar is hij? Hoe gaat het met hem? Het zijn allemaal vragen die door je hoofd spoken", vertelt de stiefvader van Rien. "Dit zijn klappen die aankomen." Met Mathijssen gaat het dan ook niet goed. "Het gaat heel slecht. Het waren sowieso al heftige dagen. We zitten eigenlijk nog in een rouwproces. Zijn moeder is afgelopen voorjaar overleden. Nota bene op mijn verjaardag."
'Sterk zijn'Hoe gaat de stiefvader van Rien hier mee om? "Hoe ik dit kan volhouden? Ik moet wel. Ik moet sterk zijn voor als Rien terugkomt. Dat is nu het enige dat telt."
Op het moment heeft de politie nog geen idee over het motief van de ontvoering. Dat betekent dat ook het onderzoeksteam nog geen contact heeft gehad met de ontvoerders. “We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminele groeperingen. Wat de band is tussen de twee en de criminelen, zijn we volop aan het onderzoeken.”
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

Wachten op privacy instellingen...