Politie geeft bewakingsbeelden ontvoering Gino en Rien vrij, 10.000 euro voor gouden tip [VIDEO]

31 december 2015 om 16:52
nl
De politie heeft donderdagmiddag nieuwe bewakingsbeelden vrijgegeven van de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning. Zij werden dinsdagochtend ontvoerd bij het Bredase autobedrijf René de Koning Auto's. Op de beelden is onder meer een 'dikkig mannetje met opvallend loopje' te zien. Justitie looft 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de ontvoerde Heeren en De Koning.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De ontvoerder die de vluchtauto bestuurde, is ook goed te zien op de bewakingsbeelden. De man heeft nog geen capuchon op als hij in de auto zit. Als hij uitstapt, loopt hij in de richting van de camera. Zijn neus en ogen zijn dan goed zichtbaar.
Justitie hoopt dat de beloning van 10.000 euro getuigen ertoe verleidt zich te melden.
ZIE OOK: Stiefvader ontvoerde Rien (42) sluit persoonsverwisseling niet uit: ‘Mogelijk wilden ze René hebben'
Ontvoering bij autobedrijf René de Koning Auto’sDe 18-jarige Gino Heeren uit Sprundel en de 42-jarige Rien de Koning uit Schoondijke werden dinsdagochtend rond tien voor halftwaalf ontvoerd bij autobedrijf René de Koning Auto’s aan de Aardenhoek in Breda.
De vier ontvoerders deden zich voor als leden van een arrestatieteam. Ze vertrokken in een blauwe Volkswagen Transporter met het valse kenteken 26-BX-NT. Eén van de daders droeg een zwart kort jack met achterop een politielogo. Op de blauwe bus waarmee de mannen zijn meegenomen, zat een zwaailicht.
‘Criminele ontvoering’ Woensdagavond maakte de politie de vermissing van de twee pas bekend. Toen werden ook enkele foto's van de ontvoering vrijgegeven. “We denken dat Heeren en De Koning gebruikt worden als drukmiddel tussen criminelen. We zijn nog aan het onderzoeken wat de band is tussen de twee en de criminelen”, laat een politiewoordvoerder weten.
Er werken zo'n dertig tot veertig rechercheurs aan de zaak. Naar aanleiding van een aantal tips heeft de politie woensdagavond een inval gedaan in een pand in Chaam. Daar werd niets aangetroffen.
‘Mogelijk verkeerde meegenomen’De politie houdt er rekening mee dat bij de ontvoering mogelijk de verkeerde man is meegenomen. Een van de twee slachtoffers lijkt namelijk sprekend op zijn oom, een autohandelaar met een flinke collectie dure sportwagens. Dat zegt de stiefvader van het slachtoffer. De politie bevestigt dat er rekening wordt gehouden met een persoonsverwisseling.
ZIE OOK: Oma ontvoerde Gino Heeren (18) woedend over verhalen kleinzoon: ‘Nog nooit een bekeuring gehad’
De stiefvader ontkent dat de slachtoffers criminele banden hebben. “We zijn bekend bij de politie omdat wij een wapenvergunning hebben. Alleen om die reden”, benadrukt Jef Mathijssen.
Getuigen gezocht De politie is op zoek naar getuigen. Mensen wordt gevraagd extra goed naar de vrijgegeven bewakingsbeelden te kijken en vooral te kijken naar het ‘dikkige mannetje met een opvallend loopje’ en de chauffeur van de Volkswagen Transporter. Deze man - met capuchon - komt twee keer goed in beeld. Eén keer als hij met de bus het terrein op komt rijden en een keer als hij richting de camera op de binnenplaats loopt.
Tips over de daders kunnen worden doorgeven via de opsporingstiplijn van de politie - telefoonnummer 0800 - 6070 - of via Meld Misdaad Anoniem op 0800- 7000.
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.