Video

Enige Brabantse marathonschaatser hoopt op Elfstedentocht 'Maar als 'ie op zondag is, rijd ik niet'

31 december 2015 om 16:52
nl
Hij is een van de weinige Brabantse marathonschaatsers, maar rijdt niet op zondagen. Toch hoopt Robert van Dalen uit Giessen dat de rayonhoofden deze winter nog bij elkaar komen. "Het zou een droom van me zijn om De Tocht te rijden."
Profielfoto van Endedijk Bram
Geschreven door
Endedijk Bram

Vroeger was het gezelliger, meent Van Dalen. Toen trainde hij nog met zijn Brabantse ploeggenoten. Maar nadat het grootste deel van de marathonschaatsers in onze provincie stopte, heeft Van Dalen zijn heil gezocht bij een Friese ploeg. "Ik train veel alleen, soms is dat best wel eenzaam."
GeloofHet hindert de man uit Giessen echter niet om volle bak te gaan. "Vandaag staat weer een training van vijf uur op het programma", lacht hij. "Het blijft leuk en het gaat dit seizoen best lekker. Ik rijd veel in dienst van mijn ploeg. Mijn beste klassering dit jaar is de zevende plek."
Zondag is het NK marathonschaatsen in Amsterdam, maar dan rijdt Van Dalen niet. "Vanwege mijn geloof rijd ik niet op zondag. Dat is een principe, daar wijk ik niet vanaf. Mijn ploeg heeft daar gelukkig respect voor. Zondag zit ik in de kerk."
ElfstedentochtBidden voor een koude winter doet de schaatser niet, maar die zou wel welkom zijn. "Ik kijk steeds naar Buienradar en hoop steeds op vorst. Maar het ziet er nog niet goed uit. Op deze manier hoeven de rayonhoofden niet bij elkaar te komen..."
Maar als het wel gebeurt, dan moet de Toch der Tochten dus niet op zondag worden gepland. Van Dalen grijnst. "Dan schaats ik hem niet. Ik heb principes en die blijven zoals ze zijn, Elfstedentocht of niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.