Klopjacht op ontvoerders in Breda leidt tot inval kroeg De Polder in Breda

31 december 2015 om 17:42
nl
In de jacht op de ontvoerders van Gino Heeren en Rien de Koning is de politie donderdagmiddag café De Polder aan de Crogtdijk in Breda binnengevallen. Dat gebeurde rond vier uur, naar aanleiding van een betrouwbare tip. Er werd niemand aangetroffen. De zoektocht naar de ontvoerders en de slachtoffers gaat verder.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het pand dat werd binnengevallen, staat in de wijk Belcrum in Breda-Noord. De eigenaresse zegt dat ze de twee ontvoerde mannen niet kent. Afgelopen nacht was er een autobrand, vlakbij het café. "Daar weten we ook niets van. Die auto stond er ook al een jaar geparkeerd."
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot het terugvinden van de ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning. De politie gaf donderdag beelden vrij van de ontvoering van de twee mannen.
ZIE OOK: Stiefvader ontvoerde Rien (42) sluit persoonsverwisseling niet uit: ‘Mogelijk wilden ze René hebben'
Transporter met zwaailichtOp de beelden is te zien hoe Heeren en De Koning worden meegevoerd door een aantal mannen met bivakmutsen. Een van de daders draagt een zwart kort jack met achterop een politielogo. Ze maken gebruik van een blauwe Volkswagen Transporter met zwaailicht. Van de man die de bus bestuurt, is het gezicht in beeld.Heeren en De Koning werden dinsdag ontvoerd uit een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda en zijn nog steeds spoorloos. De politie heeft woensdagavond laat naar aanleiding van tips ook een inval gedaan in een pand in Chaam van een bekende van de politie. Maar de 18-jarige Heeren uit Sprundel en de 42-jarige De Koning uit het Zeeuwse Schoondijke werden ook daar niet aangetroffen.
ZIE OOK: Oma ontvoerde Gino Heeren (18) woedend over verhalen kleinzoon: ‘Nog nooit een bekeuring gehad’
Drukmiddel tussen criminelenHoewel de mannen zelf niet bekendstaan als criminelen, houdt de politie er wel rekening mee dat de ontvoering verband houdt met het criminele circuit. De twee zouden bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als drukmiddel. "We zijn nog aan het onderzoeken wat de band is tussen de twee en de criminelen'', liet een woordvoerder eerder op de dag weten.[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Breda/status/682586421438341121][YouTube:https://youtu.be/Xg_4wEcTGGg]
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.