V&D mikt op doorstart hele bedrijf in januari - Omroep Brabant

V&D mikt op doorstart hele bedrijf in januari

31 december 2015 om 19:29
nl
De curatoren van V&D verwachten in januari duidelijkheid te hebben over de doorstart van het bedrijf. Momenteel wordt gemikt op een nieuw leven voor alle warenhuizen en restaurants van het concern. Dat zei een woordvoerder van het eerder op de dag failliet verklaarde V&D donderdag.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De woordvoerder benadrukte dat er veel belangstelling is voor V&D, uit binnen- en buitenland. Over de vorm die een uiteindelijke doorstart krijgt, is volgens hem op dit moment nog niets te zeggen. Hij wees er wel op dat het strategische plan dat V&D eerder dit jaar voor de komende jaren opstelde nog niet van tafel is.
Strategie“Dat plan gaat uit van het behoud van alle filialen”, stelde hij. “Die strategie is ook altijd door alle betrokkenen onderschreven. We gaan daarom nu niet voor de krenten uit de pap, maar voor het hele bedrijf. Garanties kunnen we echter niet geven. Er wordt in ieder geval alles aan gedaan om er zo veel mogelijk uit te halen voor schuldeisers en om zo veel mogelijk banen te behouden.”
Volgens Edwin van Wijk, woordvoerder van de curatoren van V&D, komt de doorstart er 'honderd procent zeker'. "Met zoveel mogelijk mensen weer in dienst", betoogde hij op RTLZ.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.