Video

'Ik ben op politiebureau en het gaat goed', ontvoerde Rien belde stiefvader na ontsnapping

1 januari 2016 om 22:18
nl
Het was een hel voor Jef Mathijssen, de stiefvader van de ontvoerde Rien de Koning (42). Maar vrijdagochtend rond negen uur kwam het telefoontje, waar hij sinds dinsdag op wachtte. Met het mobieltje van een agent liet Rien weten, dat hij en Gino Heeren (18) vrij en ongedeerd zijn. "Niet te beschrijven hoe ik me nu voel, er valt zoveel spanning van ons af. Een spanning die ik mijn ergste vijand niet toewens."
Profielfoto van Ferenc Triki, Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Ferenc Triki, Marjanka Oerlemans

Gino Heeren en Rien de Koning werden aan het begin van nieuwjaarsdag in het buitengebied van Ulicoten gevonden. De Bredanaren werden afgelopen dinsdag ontvoerd bij een autogarage aan de Aardenhoek in hun woonplaats.
De politie startte vervolgens een klopjacht. Het Openbaar Ministerie loofde een beloning uit, voor de tip die zou leiden tot het vinden van de twee ontvoerde mannen.
Zwaar emotioneelKort na het verlossende telefoontje vertelt Jef Mathijssen wat zijn stiefzoon zei: "Ik ben op het politiebureau, we zijn vrij. Maak je geen zorgen." Het gesprek was kort: "Het was zwaar emotioneel. Hij zei dat ik nog maar wat moest gaan slapen. En ik zei hetzelfde tegen hem."
ZIE OOK: Oma ontvoerde Gino Heeren (18) woedend over verhalen kleinzoon: ‘Nog nooit een bekeuring gehad’
Matthijssen heeft nog steeds geen idee waarom zijn stiefzoon is meegenomen. ‘’Daar heb ik geen flauwe notie van. Dat zal nog wel uitgezocht worden door de politie. Ik heb verder geen details over de ontvoering en de bevrijding, dat komt allemaal nog wel. Belangrijkste is nu dat het goed is afgelopen.’’
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.