Video

Zo ziet een nieuwjaarsduik in Baron 1898 in de Efteling er uit

1 januari 2016 om 13:11
nl
Je moet het maar willen, zo’n nieuwjaarsduik. Toch zijn er veel mensen die er hun hand niet voor omdraaien en gehuld in slechts een zwembroek of bikini het koude water inspringen. Zoals deze nieuwjaarsochtend al in de Efteling in Kaatsheuvel. En toch loop je er geen nat pak op.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

[YouTube:body:https://youtu.be/Q8oIluUeZvk]De eerste zeshonderd mensen die zich deze morgen om negen uur in badkleding bij de entree van het sprookjespark meldden, mochten een alternatieve nieuwjaarsduik maken in de achtbaan Baron 1898. Rond kwart over negen stond er al een rij van een paar honderd vroege vogels.
[Tweet:body:https://twitter.com/dirkverhoeven/status/682845561859522560]
Soep of chocomelNa de duik in het diepe kunnen de waaghalzen gratis een dagje in de Efteling doorbrengen. Voor de nieuwjaarsduik kregen deelnemers een kop soep of warme chocolademelk en een Unox-muts.    
[Tweet:body:https://twitter.com/rogiervanson/status/682851170176659457]
Overzicht nieuwjaarsduikenMaar natuurlijk worden ook deze eerste januari de traditionele nieuwjaarsduiken gehouden. De echte dus. Weliswaar niet op alle plaatsen waar ze jaarlijks werden georganiseerd, maar Omroep Brabant heeft een overzicht waar je in onze provincie een frisse duik kunt maken om het nieuwe jaar stoer in te luiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.