Video

Kleren uit en muts op: Brabant massaal te water voor nieuwjaarsduik [FOTO'S]

1 januari 2016 om 18:30 • Aangepast 21 november 2020 om 13:42
nl
Brabant is op nieuwjaarsdag traditioneel massaal uit de kleren gegaan voor de Nieuwjaarsduik. Door de goede voornemens en de zachte temperaturen was het met name in de Oosterplas in Den Bosch drukker dan vorig jaar.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Met ongeveer 1350 bezoekers in Den Bosch heeft de organisatie een nieuw record te pakken. Het was de negende editie van de Nieuwjaarsduik in de hoofdstad. Vorig jaar kwamen er zo'n 1200 mensen op de verfrissende duik af.
Onze fotografe was ook bij de Nieuwjaarsduik in Den Bosch. Bekijk hier de hele fotoserie.

KoudOndanks de relatief warme temperaturen van de afgelopen tijd, was het met zo'n 6 graden aan de koude kant bij de Nieuwjaarsduik. Het water was 7 graden.

Wachten op privacy instellingen...

Den Bosch was niet de enige locatie voor een heerlijke frisse duik. Zo konden de echte liefhebbers op sommige plekken poedeltje naakt een duik nemen.
Twintig locatiesMaar bij de meeste plassen was zwemkleding verplicht. Op meer dan twintig locaties verspreid over de provincie kon je 'fris' beginnen aan het nieuwe jaar.

Wachten op privacy instellingen...

In De Efteling werd een ludieke Nieuwjaarsduik gehouden. Daar namen honderden achtbaanliefhebbers in zwemkleding een duik met de Baron 1898.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.