Afghanistanveteraan verdacht van doodslag na dodelijk ongeluk Bergen op Zoom - Omroep Brabant
Video

Afghanistanveteraan verdacht van doodslag na dodelijk ongeluk Bergen op Zoom

2 januari 2016 om 09:15
nl
De 28-jarige man die betrokken was bij een dodelijk ongeluk in Bergen op Zoom wordt verdacht van doodslag, dat laat zijn advocaat Henk van Asselt zaterdag weten. Mogelijk reed de beroepsmilitair bewust op de auto van het slachtoffer in, zo luidt een getuigeverklaring. ''Hijzelf weet helemaal niets meer van wat er is gebeurd. Het is een brok ellende'', vertelt zijn advocaat.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Bij het ongeluk aan de Rooseveltlaan maandagavond kwam een 59-jarige man om het leven. Hij raakte samen met een 52-jarige vrouw bekneld in de auto. De vrouw kwam met lichte verwondingen vrij, de man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
'Zit hem erg dwars'De 28-jarige man reed waarschijnlijk onder invloed. Ook gedroeg hij zich agressief tegen agenten. Twee agenten raakten daardoor lichtgewond.
LEES OOK: Dode en twee gewonden bij botsing in Bergen op Zoom
Volgens Van Asselt lijdt zijn cliënt na twee uitzendingen in Afghanistan aan het posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). Hij is volgens Van Asselt enorm aangedaan dat er iemand om het leven is gekomen. ''Wat er is gebeurd, zit hem erg dwars.'' De 28-jarige soldaat zit voorlopig vast in de militaire gevangenis in het Gelderse Stroe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.