'Het is wachten op de volgende overval, ontvoering of afpersing in politieblauw'

2 januari 2016 om 09:53
Er is een grens bereikt nu zelfs ontvoeringen worden uitgevoerd in politie-uniformen, vindt misdaadverslaggever John van den Heuvel. De ontvoering van Rien de Koning en Gino Heeren uit Breda zegt volgens hem iets over de meedogenloosheid waarmee criminelen tegenwoordig te werk gaan.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Gino Heeren en Rien de Koning werden dinsdagochtend op klaarlichte dag ontvoerd. De ontvoerders deden zich voor als leden van een arrestatieteam.
Eén van de daders droeg een jack met daarop een politielogo. Op de blauwe bus waarmee de mannen zijn meegenomen was een zwaailicht geplakt.[YouTube:body:https://youtu.be/Xg_4wEcTGGg]'Grens bereikt'Criminelen kopiëren volgens Van den Heuvel vaker de werkwijze van de politie, ook het gebruik van uniformen is niet nieuw. "Diefstallen van drugs vinden vaker plaats onder het mom van een politie-inval", schetst Van den Heuvel in zijn column in De Telegraaf. "Als zelfs ontvoeringen worden uitgevoerd onder de dekmantel van politie-uniformen is een grens bereikt."
De ontvoering van Gino en Rien liep goed af: de twee wisten even na de jaarwisseling te ontsnappen uit de loods waarin ze waren opgesloten. Over de aanleiding van de ontvoering en de omstandigheden waarin de twee werden vastgehouden, is nog niets bekend.
LEES OOK: 'Ik ben op politiebureau en het gaat goed'
De misdaadverslaggever vreest dat criminelen steeds beter in de gaten krijgen hoe ze zware misdrijven kunnen plegen door uniformen te misbruiken. Volgens hem is dat 'ergerlijk en verontrustend'. "Hopelijk gaat bij Brabantse misdaadbestrijders in 2016 een lampje branden."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...