Garagehouder René de Koning ontsnapte nipt aan ontvoering Breda

2 januari 2016 om 11:39
nl
Het had niet veel gescheeld of garagehouder René de Koning was zelf getuige of zelfs slachtoffer geworden van een bizarre ontvoering in zijn garage. Op bewakingsbeelden is te zien dat De Koning net aan komt rijden wanneer de ontvoerders van Gino Heeren en Rien de Koning het hazenpad kiezen.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

De Koning geeft het zogenaamde politiebusje met zwaailicht zelfs voorrang. De overvallers en Gino en Rien zijn seconden later alweer gevlogen.
Helemaal in paniekDe garagehouder ruikt onraad en rent vervolgens zijn garage binnen. "Hij is in paniek. Binnen treft hij niemand aan", zegt de politie zaterdag. "Hij pakt de telefoon en belt zijn vrouw. Zij belt de politie vervolgens."
LEES OOK: 'Het is wachten op de volgende ontvoering in politieblauw'
Wat precies de aanleiding voor de ontvoering was, is nog niet duidelijk. De politie gaat uit van een criminele ontvoering. In de media wordt ook gesuggereerd dat garagehouder René eigenlijk het doelwit van de ontvoering was, maar dat kan de politie niet bevestigen.
"We weten niet of ze specifiek iemand zochten of dat ze op zoek waren naar mensen in dat bedrijf. Daarvoor zullen we toch eerst de daders moeten spreken, en die hebben we nog niet."
Onderzoek loodsDe politie laat zaterdagochtend weten dat het sporenonderzoek bij de loods is afgerond. Enkele goederen uit die loods zijn meegenomen voor technisch sporenonderzoek.[YouTube:body:https://youtu.be/Xg_4wEcTGGg]Reacties uit SprundelRené de Koning woont in Sprundel. De inwoners van het dorp hebben allemaal gehoord over de ontvoering. De meeste van hen weten niet dat De Koning in Sprundel woont en de Sprundelnaren die het wel weten, kennen De Koning niet echt. “Je ziet hem lopen op straat maar daar is ook alles mee gezegd”, vertelt een inwoner van het dorp. “Ze zijn niet echt actief in de Sprundelse gemeenschap.
Of de ontvoering echt speelt op het dorp kan niet gezegd worden. Rondom de feestdagen ligt het leven stil in het dorp. Winkels zijn dicht, de scholen hebben vakantie en ook de kroegeigenaren vertellen, gesloten te zijn geweest. Zaterdag gingen de meeste van hen weer voor het eerst open. Volgens een inwoner heeft het feit dat Gino betrokken was bij de ontvoering wel veel los gemaakt bij de Sprundelse jeugd. “Gino heeft hier gevoetbald en is toch een leeftijdsgenoot van ze”, vertelt hij.
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.