Video

Titelverdediger Gary Anderson verplettert Jelle Klaasen in halve finale WK Darts: 6-0

3 januari 2016 om 01:36 • Aangepast 21 november 2020 om 13:41
nl
Jelle Klaasen uit Breda is er niet in geslaagd om de finale van het WK Darts in Londen te bereiken. De Schotse titelverdediger Gary Anderson speelde ijzersterk en liet Klaasen kansloos: 6-0. De titelverdediger uit Schotland gooide al in de eerste set een leg met het minimale aantal van negen pijlen uit. Na de spectaculaire ninedarter gunde hij de Klaasen geen enkele set.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

"Anderson gooide fantastisch. Hij heeft me flink afgedroogd en strafte alles genadeloos af. Ik ben blij dat ik zover in het toernooi ben gekomen. Ik was gekomen om dit toernooi te winnen", vertelde Klaasen meteen na afloop voor de camera van RTL7.
Mooi WK voor KlaasenOndanks de kansloze nederlaag kan Klaasen terugkijken op een mooi WK, met als hoogtepunt een prachtige zege op zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor. “Ik heb hier goed gegooid, maar vandaag was het niet super goed. Ik moet nog hard werken.”

Wachten op privacy instellingen...

'The Flying Scotsman'Jelle Klaasen merkte tijdens zijn halve eindstrijd waarom zijn tegenstander de bijnaam 'The Flying Scotsman' heeft verworven. Klaasen gooide lang niet slecht, maar wat Anderson liet zien, dat is zelden vertoond op een WK. De Schot vloog over Klaasen heen. Na de eerste set met een ninedarter, bleef hij hoge scores noteren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Geen 'All Dutch finale'Ook Raymond van Barneveld heeft in de halve finale afscheid moeten nemen van het WK darts in Londen. Na een serie miraculeuze ontsnappingen eerder dit toernooi begon de Hagenaar tegen Adrian Lewis pas bij een achterstand van 5-0 aan een inhaalrace.
De tweevoudig wereldkampioen uit Engeland was het even kwijt, maar stelde op tijd orde op zaken (6-3). De finale gaat zondag dus tussen titelverdediger Gary Anderson en Adrian Lewis.
Veel NederlandersIn het publiek zaten zaterdag veel Nederlanders. En waar Nederlands zijn, zijn uiteraard ook altijd Brabanders. Zo kreeg Klaasen de steun van een groep 'wortels' uit Hoeven.
Omroep Brabant-verslaggever Twan Spierts deed verslag van het WK Darts vanuit Alexandra Palace.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.