Marianne Vos uit Babyloniënbroek scoort hoog bij Nationale IQ Test

3 januari 2016 om 02:25
nl
Wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek is toegetreden tot de categorie bollebozen. Bij de Nationale IQ Test 2016 eindigde Vos op een gedeelde tweede plaats met een IQ van 127. Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch, die ook het programma presenteerde, scoorde twee punten minder: 125 punten. Zijn resultaat was al eerder bekendgemaakt.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Met een IQ van 137 werd wetenschapsjournalist Diederik Jekel de winnaar van de Nationale IQ Test 2016. Vos deelde haar tweede plek met presentatrice Linda Hakeboom. Henk Schiffmacher had de laagste score van de BN-ers met een IQ van 100. Beau van Erven Dorens (een IQ van 119) en Jeroen van Koningsbrugge (een IQ van 125) presenteerden het programma, dat dit jaar voor het eerst bij RTL4 te zien was. Zij hadden vooraf de Nationale IQ Test gedaan.
Juffen zijn het slimstIn het slimste vak tijdens de live-uitzending bij RTL 4 zaten de juffen met een gemiddelde score van 123. Shoula Braham uit het juffen-vak scoorde het hoogste IQ in de hele zaal met 144.
Bonnie St. Claire    In 2012 haalde Dolores Leeuwin, bekend van het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal, de hoogste score bij de BN'ers met 159 IQ-punten. In 2007 ging de twijfelachtige eer van de laagste score naar Bonnie St. Claire. Zij scoorde een IQ van 52, dat normaliter geldt voor mensen met een verstandelijke beperking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.