Video

Ultieme sportdroom komt in 2016 uit voor zwemmer Maarten Brzoskowski uit Best

3 januari 2016 om 19:45
nl
Het nieuwe jaar 2016 wordt voor zwemmer Maarten Brzoskowski uit Best een bijzonder jaar. Over acht maanden zwemt de pas 20 jarige zwemmer, uit de eigen opleiding van PSV-zwemmen, de 400 meter vrije slag op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Voor de jonge zwemmer komt de ultieme sportdroom uit.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

In de eerste week van het nieuwe jaar traint Maarten Brzoskowski nog in Eindhoven, daarna is het de koffers pakken voor een trainingskamp in Thailand. Een ding is zeker: voor de jonge zwemmer is het olympisch jaar begonnen. De datum dat hij in Rio aan de bak moet staat niet in zijn agenda, maar gegrift in zijn hoofd. "De opening van de Olympische Spelen is op vijf augustus en één dag later staat de 400 meter vrij al op het programma."  
Olympische finaleDe zwemmer met de bijna onuitspreekbare achternaam, wist zich half december te plaatsen voor de Olympische Spelen tijdens de Amsterdam Swim Cup. Op de 400 vrij klokte hij een tijd van 3.47.32 en haalde daarmee ruimschoots de olympische limiet. "Die tijd heeft alles in zich om ook een olympische finale te halen. Ik heb nog acht maanden om nog sneller en sterker te worden. Het zou zomaar een mooie zomer kunnen worden."
Pieter van den HoogenbandMet zijn olympische kwalificatie trok hij ook de aandacht van Pieter van den Hoogenband, die Brzoskowski inmiddels support met het sturen van WhatsApp berichten. "Pieter is een legende en ik vind het super dat hij mij berichten stuurt."
Presteren is belangrijker De ambitieuze sportman wil in Rio meer bereiken dan de ingetogen Olympische slogan; Meedoen is belangrijker dan winnen. "Ik ben topsporter en als ik daar ben wil ik ook goed presteren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.