Ruim een jaar na verwoestende brand, begint op zelfde plek herbouw school Uden

4 januari 2016 om 12:38
nl
Ruim een jaar na de dramatische brand die twee basisscholen in Uden volledig verwoestte begint op dezelfde plaats de herbouw van het afgebrande pand. Daarin is veel aandacht voor duurzaamheid, benadrukt wethouder Thijs Vonk.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

"We gaan fors investeren in allerlei duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van een goed plan hebben we van de verzekeraar daarvoor bijna zes ton extra gekregen", zegt de Udense wethouder.
Nieuwe gebouw anders dan oude"Dat besteden we uitsluitend aan duurzaamheid, naast de bestaande milieu-en bouweisen."  Als gevolg daarvan zal het nieuwe gebouw er anders uit gaan zien dan de afgebrande school.
Ouders en leerlingen van basisscholen de Brinck en Jan Bluyssen zijn tevreden met de noodopvang aan de Runmolen waar sinds begin 2015 de lessen worden gegeven.
'Het is behelpen in noodgebouw' "Het gebouw is prima, maar het is nogal gehorig en krap, dus al met al is het behelpen", zegt een moeder van drie kinderen. "We maken er het beste van, maar het is niet ideaal."
Voor sommige ouders betekent de opvang in het noodgebouw ook dat ze wat langer onderweg zijn. "Wij wonen tegenover de afgebrande school. De kinderen hoefden alleen maar de straat over te steken en nu doen we er lopend tien minuten over, maar dat is nog steeds goed te doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.