Video

Vrouw zakt weg in drijfzand tijdens uitlaten hond in Etten-Leur

4 januari 2016 om 21:02
nl
Op een bouwterrein aan de Streek in Etten-Leur is maandagmiddag een vrouw weggezakt in drijfzand. De brandweer heeft het slachtoffer uit de modder gehaald.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De vrouw was rond kwart over twaalf haar hond aan het uitlaten. Ze wilde een kortere weg naar huis nemen en stak daarvoor een bouwterrein over.
'Ik zakte een meter weg'Daar kwam ze in het zand vast te zitten. “Toen ik op het zand stapte, zakte ik meteen een meter weg. Ik kon mijn hondje nog uit het drijfzand halen, maar zelf zat ik vast. Het leek wel of er een pallet met stenen op mijn voet stond. Het was zwaar en pijnlijk", aldus het slachtoffer.
Twee meisjes die voorbijkwamen, hoorden de vrouw schreeuwen en waarschuwden de brandweer.
Spanbanden en laddersBrandweerlieden hadden het slachtoffer snel uit haar benarde positie bevrijd. “Ze zijn met spanbanden, ladders en een schep aan de gang geweest. Het duurde denk ik een minuutje of tien.”
Volgens het slachtoffer stonden er geen borden bij en rondom het bouwterrein. "Dat is hartstikke gevaarlijk. Wat nou als er spelende kinderen waren weggezakt? Het zou het beste zijn als het terrein wordt afgezet."
De vrouw kwam met de schrik vrij. En met het hondje, dat de hele tijd bij zijn baasje bleef, gaat het ook goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.