604 leerlingen afgelopen jaar geschorst of verwijderd in Brabants voortgezet onderwijs - Omroep Brabant

604 leerlingen afgelopen jaar geschorst of verwijderd in Brabants voortgezet onderwijs

4 januari 2016 om 14:29
nl
Foto: Archief
Foto: Archief
In het schooljaar 2014-2015 zijn 604 leerlingen in het Brabants voortgezet onderwijs geschorst of van school verwijderd. Dat is een stijging van 0,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit maandag gepresenteerde cijfers van de Inspectie van het onderwijs.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

In totaal telt Brabant 146.082 leerlingen in het voortgezet onderwijs.
De Brabantse cijfers vallen niet uit de toon. In de provincie Overijssel komen in het voorgezet onderwijs naar verhouding de minste schorsingen en verwijderingen voor (0,1 procent van de leerlingen). In Zuid-Holland wordt 1 op de 100 middelbare scholieren geschorst of verwijderd.
Vaak een jongenLandelijk kregen 4899 leerlingen een schorsing. Dat was 1,5 procent meer dan in het vorige schooljaar. Het aantal leerlingen dat definitief van school moest, steeg landelijk met 0,8 procent naar 594 leerlingen.
In 76 procent van de landelijke gevallen gaat het om een jongen. De meeste meldingen van schorsing of verwijdering komen van leerlingen in het praktijkonderwijs en het vmbo-b.
Onveilige situatie als redenIn bijna alle gevallen noemen scholen een onveilige situatie als reden voor de schorsing of verwijdering. Scholen in het basisonderwijs zijn sinds augustus 2014 wettelijke verplicht een schorsing te melden.
In het voorgezet onderwijs geldt dit al langer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.