Modern witte-fietsenplan van start in Eindhoven

4 januari 2016 om 14:47
nl
Een modern witte-fietsenplan. Zo zou je het Hopperpoint dat woensdag van start gaat in Eindhoven kunnen noemen. Een deelfietsensysteem dat werkt via een app waarmee iedereen een fiets kan reserveren, lenen en betalen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Behalve in Eindhoven gaat het project binnenkort ook in Tilburg van start. In beide steden komen op zo'n tien plekken meerdere fietsen te staan waarvan iedereen die zich aanmeldt bij Hopperpoint gebruik kan maken. Wanneer je zo nu en dan gebruik wilt maken van een leenfiets dan kost dit tussen de drie en maximaal tien euro. Dit afhankelijk van de tijd dat je een fiets wilt lenen.
De fietsen komen bij bedrijven, op bedrijventerreinen en op centrale plekken in de stad te staan. Het is de bedoeling dat het leenfietsensysteem ook in andere steden wordt geïntroduceerd.
Eerste HopperpointHet eerste Hopperpoint wordt woensdag in gebruik genomen bij Hotel Eindhoven aan de Aalsterweg in Eindhoven. Volgens Coen Vermeulen van Hopperpoint is het de bedoeling in februari een tweede uitleenpunt te openen in Eindhoven. Waarschijnlijk aan het Stadhuisplein. En ook in Tilburg zal volgens hem rond die tijd aan de Spoorlaan het eerste Hopperpoint starten.  Bij de offciële start woensdag in Eindhoven is onder meer de Brabantse gedeputeerde van Mobiliteit, Christophe van der Maat, aanwezig. Voor bedrijven komen er volgens Vermeulen speciale mogelijkheden van abonnementen waarmee zij medewerkers voordelig gebruik kunnen laten maken van de deelfietsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.