Video

Hij was circusartiest en werd frietboer, maar stiekem mist hij zijn oude leventje wel

4 januari 2016 om 15:01 • Aangepast 21 november 2020 om 13:39
nl
Vroeger stond Sandy Mullens uit Tilburg als jongleur in de piste, nu staat hij in een frietkraam. Hoewel Mullens nog steeds helemaal weg is van het circus besloot hij een aantal jaar geleden het roer toch om te gooien, speciaal voor zijn kinderen. “Mijn zoon had veel vriendjes op school en ik moest steeds vaarwel zeggen omdat ik op reis ging met het circus. Dat wilde ik niet meer, daarom ben ik nu frietboer.”
Profielfoto van Vries Daan
Geschreven door
Vries Daan

Hij lijkt zich helemaal thuis te voelen in zijn patatkraam in Rijen, maar stiekem mist hij zijn oude leventje wel. “Ik ben opgegroeid in het circus", vertelt Mullens.
'Vastigheid voor de kinderen'"Iedere dag werd ik wakker in een andere stad met een andere taal, andere mensen en andere gewoontes. Mijn familie behoort tot de oudste circusdynastieën van Europa. Zeker van Nederland. Het artiest zijn zit echt in het ons bloed.”
Toch besloot Mullens in 2013 om te stoppen als artiest en een eigen frietkraam te beginnen. “Mijn vrouw en ik wilde meer vastigheid voor de kinderen”, vertelt hij. “Je moet je bedenken dat je altijd op reis bent met zo’n circus. Nu hebben we Tilburg als thuishonk. Mijn vrouw heeft een vaste baan en ik zit dus in de patat.”
Groot Tilburgs KerstcircusMaar Mullens heeft het circusleventje niet helemaal vaarwel gezegd. Hij organiseert nu al voor de derde keer het Groot Tilburgs Kerstcircus. “Want eenmaal een paar schoenen in de piste versleten, …”, lacht hij.

Wachten op privacy instellingen...

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben opgegroeid met het circus en dat laat je niet zomaar los. En het leuke is dat mijn hele familie, net als vrienden en kennissen, meewerken aan dit circus.”
Kinderen doen ook meeEn Mullens’ eigen kinderen treden dit jaar ook op in het circus. “Mijn zoon ging toen hij zo’n twee jaar was al mee met mij op pad. Hij zag de paarden, kamelen en artiesten. Hij vond het geweldig. Nu jongleert hij en mijn jongste dochter doet voor het eerst een act met paarden.”
Hoewel de frietboer zich helemaal kan uitleven in het kerstcircus zou hij zijn oude leventje niet terug willen. “Het circusleven is geromantiseerd, je moet hard knokken om je boterham te verdienen", vertelt Mullens.
"We doen dit om wat centen te verdienen, maar ik kan er niet van rondkomen. Gelukkig kan ik hier wel helemaal mijn fantasie en creativiteit in kwijt", aldus de oud-circusartiest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.