Verharden historische zandpaden Van Gogh in Zundert gestaakt: 'Al twee paden verwoest'

4 januari 2016 om 14:55 • Aangepast 21 november 2020 om 13:39
nl
Het verharden van de historische zandpaden in Zundert is voorlopig gestaakt. De provincie heeft maandagochtend een stokje voor de verhardingswerkzaamheden gestoken, laat de Stichting Brabantse Milieufederatie weten. Schilder Vincent van Gogh zou vroeger over de wegen gewandeld hebben.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Volgens de natuurorganisatie staan de paden, zoals de Smokstraat en het Akkerstraatje, zelfs op de Cultuurhistorische Waardenkaart van de provincie en mogen ze daardoor niet verhard worden.

Wachten op privacy instellingen...

Rechter doet uitspraakDe Milieufederatie had de gemeente Zundert eerder al gevraagd te stoppen met de werkzaamheden, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.
Inmiddels zijn twee van de zeven wegen al klaar. ''Deze twee zijn al verwoest'', vertelt Hetty Gerringa van de Brabantse Milieufederatie. Dinsdag is er een kort geding over de zandpaden in Zundert. Dan wordt besproken of de werkzaamheden voor langere tijd gestaakt moeten worden.
Terug naar oorspronkelijke staatBij de Brabantse Milieufederatie rekenen ze op meer. ''We hopen dat de rechter ook uitspreekt hoe het nu verder moet. Wat ons betreft worden de twee verharde paden weer teruggebracht naar de oorspronkelijke staat.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.