Video

35 jaar Jeugdjournaal, presentatrice Siham Raijoul uit Veghel over haar droombaan

5 januari 2016 om 16:43
nl
Het Jeugdjournaal viert deze dinsdag haar 35-jarig bestaan. Oud-Omroep Brabant-presentatrice Siham Raijoul uit Veghel presenteert het programma sinds 2011. "Het leuke aan mijn vak is dat iedere dag anders is. De ene dag sta ik midden in het land als verslaggever, de andere dag mag ik alles in de studio aan elkaar praten."
Profielfoto van Vries Daan
Geschreven door
Vries Daan

Siham begon in 2009 als stagiaire bij het Jeugdjournaal. "Na mijn stage mocht ik blijven hangen en werkte ik als redacteur van het programma", vertelt ze. "Toen we begonnen met het maken van ochtendjournaals kwam er een vacature presentatie bij. Daar heb ik op gereageerd en dat ben ik geworden."
Toen Siham hoorde dat ze de nieuwe presentatrice werd, was ze echt ontzettend blij. "Ik herinner me dat moment nog goed. In het begin mocht ik nog niks zeggen, want er moest van nog alles geregeld worden. Maar ik vond het echt heel gaaf!"
Eerste uitzendingOok haar eerste uitzending weet ze nog goed te herinneren. "Die was op 5 januari 2011. Er was toen een grote brand bij Shell Moerdijk bij Chemie-Pack. Dat was nieuws dat de hele dag al in ontwikkeling was. Het was een spannende dag. We besloten bijvoorbeeld pas net voor de uitzending of we live zouden gaan met een verslaggever."
Maar de meeste werkdagen van Siham zijn wat rustiger. "Als presentatrice begint mijn dag om half elf. We starten dan met de redactievergadering. Daarin besluiten we wat we die dag wel en niet gaan doen. Vervolgens verdelen we de taken en gaat iedereen aan de slag."
'Ieder dag anders'"Het leuke aan mijn werk is dat iedere dag anders is. De ene dag sta ik midden in het land als verslaggever. De andere dag mag ik alles in de studio aan elkaar praten."
Het Jeugdjournaal viert haar 35-jarig bestaan vandaag met een extra lang Jeugdjournaal, waarin kinderen de baas zijn. "Ze gaan zelf de hele uitzending maken: van camera, regie tot presentatie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.