Video

Burgemeester Van Gijzel fel in laatste nieuwjaarsspeech Eindhoven

4 januari 2016 om 20:36 • Aangepast 21 november 2020 om 13:39
nl
Voor de laatste keer klom burgemeester Rob van Gijzel op het podium in het stadhuis in Eindhoven. Na acht jaar burgemeesterschap was het maandagavond zijn laatste nieuwjaarsspeech.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

Met genoeg flair en charisma had Van Gijzel een boodschap voor de stad Eindhoven. Hij vertelde in zijn speech dat er in Den Haag te veel gepraat wordt. Juist de stad heeft te maken met de grote problemen die in Den Haag besproken worden.

Wachten op privacy instellingen...

"In Den Haag spreekt men over drugsproblemen en over vluchtelingen, maar deze problemen zitten niet in politiek Den Haag, maar in de grote steden. Wij hebben die problemen, dus laat ons meer ruimte om deze problemen op te lossen, zo gaf Van Gijzel aan."
Wetten zijn te oudVan Gijzel wil van Den Haag meer ruimte om te experimenteren met wetten. De meeste wetten zijn zo verouderd. Dat moet echt veranderen.

Wachten op privacy instellingen...

Voor van Gijzel was het de laatste nieuwjaarsspeech. Ruim een maand geleden maakte de burgervader van Eindhoven bekend dat hij per 1 september 2016 zal stoppen.
Van Gijzel staat vooral bekend als de man achter de begrippen als gekozen burgemeester, gereguleerde wietteelt en ambassadeur van de slimste regio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.