Vandaag in Brabant hopen we op nog meer succes van onze mannen in Dakar

5 januari 2016 om 08:43
nl
Het was een ingekorte etappe vanwege het slechte weer in Argentinië, maar dat maakte het succes niet minder zoet. Hans Stacey uit Best, Peter Versluis uit Werkendam en Gerard de Rooy uit Son vormden het Brabantse podium na etappe 2 bij de trucks in de Dakar Rally. Vandaag weer? We hopen het. Ook bestaat het Jeugdjournaal vandaag 35 jaar. En er is meer.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Gaan de Brabanders het succes in Dakar herhalen vandaag? Bij de trucks was het zelfs een volledig Brabants podium gisteren. Vandaag etappe 3.
  • Bijna een kwart van de Nederlanders is orgaandonor, blijkt vandaag uit cijfers van het CBS. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar.
  • Het Jeugdjournaal bestaat vandaag precies 35 jaar. Tijd om presentatrice Siham Raijoul uit Veghel eens te ondervragen over dit Nederlandse tv-fenomeen.
  • Het blijft bewolkt met plaatselijk nog een spatje regen. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het een graad of 8.


[tweet:body:https://twitter.com/daanvries/status/681584138504245248]Waar wordt over gepraat?

  • Politieagenten, ambulancebroeders en andere hulpverleners. Aan de lopende band wordt ze de huid vol gescholden. Zo ook dit weekend in Breda. Een jongeman liet na een arrestatie geen spaan heel van twee wijkagenten. Eén ervan zette de scheldpartij op Twitter.
  • Op een bouwterrein aan de Streek in Etten-Leur zakte een vrouw weg in drijfzand. De brandweer heeft het slachtoffer uit de modder gehaald.
  • In november 2012 werd in de haven van Calais veertien kilo heroïne gevonden in de vrachtwagen van Jeffrey Dekkers uit Dongen. Hij zat acht maanden vast voor hij kon aantonen dat hij niets met de drugs te maken had.


[twitter:body:https://twitter.com/wa_bredazo01/status/684050181998907393] Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Bij een ongeluk op de 's-Gravenmoerseweg bij Waspik is gisternacht een dode gevallen.
  • Burgemeester Depla van Breda en zijn collega Brok van Dordrecht willen de Moerdijkbrug op den duur vervangen door een tunnel. De burgemeesters vinden de huidige brug erg kwetsbaar.
  • Voor de laatste keer klom burgemeester Rob van Gijzel op het podium in het stadhuis in Eindhoven. Na acht jaar burgemeesterschap was het maandagavond zijn laatste nieuwjaarsspeech.


[tweet:body:https://twitter.com/rvangijzel/status/684047063386959872]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.