Video

Regenwater drupt stationshal Breda binnen, 'Dit is een bekend probleem, oplossing in het voorjaar'

5 januari 2016 om 09:58
nl
Opnieuw problemen met het nieuwe station in Breda. Deze keer is een al bekende lekkage in de stationshal de boosdoener. Vanwege de regen die afgelopen dagen viel, drupt het water via het busperron de stationshal binnen. Er staan emmers om het water op te vangen.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Het regenwater komt door twee lekke voegen op het busperron een verdieping lager terecht in de stationshal. "Dat is een bekend probleem waar we al sinds de ingebruikname van het station last van hebben", weet René Vegter van Prorail.
[tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/684257121303703552]Het gaat om zogenoemde dilatatievoegen. Die zorgen ervoor dat de verschillende delen van het busperron bij wisselende weersomstandigheden kunnen uitzetten of krimpen om zo scheuren te voorkomen.
Oplossing laat lang op zich wachtenIn september 2014 werd het nieuwe station in Breda geopend. De oplossing voor het lek verwacht Vegter dit voorjaar. "Ik snap dat reizigers dat erg lang vinden duren. Het liefst willen we ook zo snel mogelijk een oplossing maar de zorgvuldigheid staat voorop."
Eerst is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van het lek. Oorspronkelijk wilde Prorail het lek afgelopen najaar laten repareren. Dat ging niet door. "We kregen geen ontheffing van de gemeente. Er komt nogal wat overlast voor de omgeving bij kijken. Er moet flink gesloopt worden aan het perron", weet Vegter.
"We bekijken nu hoe we die overlast tot een minimum kunnen beperken." Prorail is samen met de NS en de gemeente Breda verantwoordelijk voor de bouw van het station in Breda.
Harde dreun De emmers die nu weer in de stationshal staan, doen denken aan een verbouwing. Wie omhoog kijkt, ziet leidingen en kabels lopen. Dat verwacht je niet bij een nieuw station. Om de paar minuten hoor je de harde dreunen van een passerende bus. Op dat moment lijkt het of het plafond naar beneden komt.
De tien jongeren bij de piano naast de emmers maken er maar het beste van. "Het regent het drupt, in de hal van het station. De emmers staan er weer", klinkt het geïmproviseerde lied van het groepje. Ook zij merken dat druppels al dagen door het plafond komen.
[tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/684260096365465600]Het nieuwe station van Breda kampt al sinds de oplevering met diverse problemen. Het brandalarmsysteem was al niet in orde en al meerdere malen is Station Breda getroffen door wateroverlast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.