Faillissement voor schoenenzaken Dolcis, Invito en Manfield

5 januari 2016 om 10:36
nl
De bewindvoerders van Macintosh Retail hebben nu ook het faillissement aangevraagd voor de afzonderlijke ketens, waaronder Dolcis, Invito en Manfield, die het hoofdkantoor in Den Bosch hebben. Het bestuur van Scapino vraagt uitstel van betaling aan.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Ook voor de ketens Hoogenbosch Retail Group, PRO Sport, Macintosh E-commerce en Steve Madden geldt het aangevraagde faillissement.
Het moederbedrijf van de schoenenketens zelf was vorig week al officieel failliet verklaard. Voor de meeste andere vennootschappen was tot nu toe alleen uitstel van betaling gevraagd en verkregen.
Faillissement wordt dinsdag behandeldDe bewindvoerders verwachten dat hun verzoek om de surseances om te zetten in een faillissement dinsdag nog wordt behandeld door de rechtbank in Maastricht.
Alle winkels en de webshops blijven voorlopig open. Bewindvoerders zijn op dit moment samen met de banken in gesprek met overnamekandidaten voor de Macintosh Groep. Daarbij worden alle scenario's onderzocht, inclusief een verkoop van delen van het retailbedrijf.
Zorgen om lege winkelsDe winkelketens die op omvallen staan, slaan grote gaten in de winkelstraten van Den Bosch. De lokale afdeling van het CDA maakt zich daar zorgen over en wil weten wat burgemeester en wethouders kunnen doen om het Bossche winkelhart te redden.
Het beleid van de gemeente op het gebied van detailhandel stamt uit 2014. Volgens het CDA is het hoog tijd dat er opnieuw gekeken wordt naar de situatie.
De winkeliersvereniging Hartje Den Bosch liet eerder al weten niet bang te zijn voor een leeg winkelhart. "Op korte termijn zullen er op cruciale plekken gaten ontstaan, maar voor de lange termijn zijn die zeker weer gevuld'', meent voorzitter Peter Claessen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.