Video

Vier weken betaald vaderschapsverlof voor medewerkers Yonego in Breda

5 januari 2016 om 19:05 • Aangepast 21 november 2020 om 13:38
nl
Het Bredase internetmarketing bedrijf Yonego begint het jaar met goed nieuws voor aanstaande vaders. In plaats van de wettelijke twee dagen kraamverlof biedt het bedrijf voortaan vier weken betaald vaderschapsverlof aan.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

"Voor zover ik weet lopen we hiermee voorop in het Nederlandse bedrijfsleven", vertelt Joris Toonders, de directeur van het bedrijf.
'Investeren in het geluk van je personeel'De vier weken betaald verlof is een flinke bonus op de twee dagen waar vaders recht op hebben in Nederland. "Ik geloof dat als je goed bent voor je mensen en je investeert in het geluk van je personeel dat je daar loyaliteit voor terugkrijgt", aldus Toonders, die zelf nog geen kinderen heeft.

Wachten op privacy instellingen...

"De collega's dachten gisteren bij de nieuwsjaarborrel in eerste instantie wel dat ik bekend ging maken dat ik vader zou worden toen ik het onderwerp aansneed", lacht de directeur. "Maar toen ik begon over het verlengde vaderschapsverlof werd het enthousiast ontvangen."
In de papieren lopenVier weken betaald verlof voor een werknemer kan aardig in de papieren lopen voor het bedrijf. De gemiddelde leeftijd van het personeel bij Yonego is 28,5 jaar.
Bang voor een babyboom is Toonders niet. "Ik weet inmiddels van één collega dat hij gebruik gaat maken van de regeling. En je wordt tegenwoordig niet tien keer in je leven vader."
Bij Yonego werken zo'n vijfenzeventig mensen. Verdeeld over vestigingen in Breda en Gent. Voor het vrouwelijke personeel houdt het bedrijf zich aan de wettelijke regeling van zestien weken zwangerschapsverlof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.